Avarijoje sužeistas vaikinas: „Esu miręs, todėl išeinu namo“

Keturi žmonės buvo sužaloti šeštadienio pavakare Vilniaus rajone, beveik pasienyje su Baltarusija, kaktomuša susidūrus dviem automobiliams. Neatmetama, kad avariją sukėlusio automobilio vairuotojas galėjo būti neblaivus. Tuo tarpu vienas nelaimės kaltininko automobilyje važiavęs ir per susidūrimą sužeistas keleivis pranešė, kad yra miręs, todėl gali eiti savo keliais. Ir nuėjo. 

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Nov 15, 2014, 5:57 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 9:23 AM

Incidentas šiek tiek prieš 17 val. įvyko kelyje Lavoriškės – Buivydžiai, siauroje ir vingiuotoje kelio atkarpoje tarp Skynimų ir Mostiškių kaimų. Čia kaktomuša susidūrus automobiliams „Audi“ ir „VW Passat“ į įvykio vietą dviem automobiliais atskubėjo gelbėtojai, trys greitosios pagalbos mašinos, keli policijos ekipažai.

Kaip prieš išvežamas į ligoninę pareigūnams dar spėjo papasakoti automobilio „Audi“ vairuotojas (gim. 1959 m.), paviešėjęs pas uošvius, jis nuo Mostiškių važiavo Lavoriškių link.

„Tas priešais važiavęs „VW Passat“ į mano eismo juostą iššoko tiesiai prieš nosį. Nieko negalėjo padaryti, net į šoną nespėjau nusukti“, - sakė sužeistas vyras.

Jį iš sumaitoto automobilio vadavo ugniagesiai gelbėtojai. Smūgis buvo toks stiprus, kad ant kelio atsidūrė net „Audi“ variklis.

Ugniagesiai vadavo ir užspaustą „VW Passat“ vairuotoją (gim. 1989 m.). Kartu su juo važiavo du keleiviai. Jiems, kaip ir abiem vairuotojams, irgi prireikė medikų pagalbos. Vieną jų (gim. 1989 m.) iš automobilio taip pat ištraukė ugniagesiai.

Liudininkai pasakojo, kad ant galinės sėdynės buvęs kitas „VW Passat“ keleivis trumpam buvo praradęs sąmonę. Atsigavęs jis pranešė, kad yra miręs, todėl gali eiti savo keliais.

„Esu miręs, todėl išeinu namo“, - ištarė vaikinas.

Ir nuėjo.

Po kiek laiko vaikinas buvo surastas savo namuose čia pat esančiose Mostiškėse. Greitosios pagalbos medikai jį pasiėmė tiesiai iš namų ir išvežė į ligoninę.

Iš viso po susidūrimo ligoninėje atsidūrė keturi žmonės – abu vairuotojai ir „VW Passat“ du keleiviai.

Įtariama, kad avariją sukėlęs „VW Passat“ vairuotojas galėjo būti neblaivus. Tai dar turi patvirtinti arba paneigti jo kraujo tyrimai. Neatmetama, kad ir kartu važiavę keleiviai buvo išgėrę.

Po susidūrimo kelio atkarpa tarp Skynimų ir Mostiškių kaimu buvo visiškai uždaryta. Kai kurie vairuotojai avarijos vietą apvažinėjo laukais.

Vilniaus rajono policija pradėjo įvykio aplinkybių tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.