Prie sudegusio namo – prakeiksmai BPC

„Pamario“ sodų bendrijos (Kauno r.) gyventojai karšligiškai maigė

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Nov 15, 2014, 12:18 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 10:17 AM

Penktadienį vakare, apie 19 valandą 30 minučių ugnis sunaikino pastatą su jame buvusiu šeimos turtu, pražuvo namuose paliktas kačiukas ir šuniukas. Nuostoliai gali siekti porą šimtų tūkstančių litų.

„Visi operatoriai užimti“, – tokį automatinį atsakymą kaskart išgirsdavo greta sudegusio namo gyvenanti moteris, kuri mažiausiai 10 minučių negalėjo prisikambinti BPC.

Kiek atokiau gyvenantis vyriškis taip pat išvydo rūkstančius dūmus ir mėgino kviesti gelbėtojus, tačiau ir jam nesisekė. Kaunietis taip pat negalėjo iškviesti pagalbos apie 10 minučių.

„Kol mes nesėkmingai skambinome, gaisras apėmė visą namą“, – piktinosi vyriškis. Dar nemažai laiko užtruko, kol atvyko pirmieji ugniagesiai. Jiems nesisekė slopinti liepsnų. Darbą pavyko atlikti tik sulaukus pastiprinimo iš Kauno.

Namo šeimininkas tvirtino neįsivaizduojantis, kodėl kilo gaisras. Kai jis apie pietus išvažiavo į darbą, malkos židinyje buvo užgesusios. Židinyje įstatyta kapsulė, todėl žarijos negali iškristi.

Liudininkai nurodė, kad ugnis įsiplieskė ties virtuve, todėl įtarimai krinta ant seno šaldytuvo.

I.Lenčiauskas namą įsigijo prieš septynerius metus, tačiau tik šiemet pavasarį persikraustė gyventi ir jau buvo bebaigiąs remontą.

„Liko tik sienas ištapetuoti, o šiandien su žentu tarėmės rinkti naujus baldus. Neseniai įsigijome brangią skalbimo mašiną, turėjome naujų drabužių“, – pasakojo kaunietis. Jis ketina laikinai apsigyventi pas Kaune gyvenančius vaikus.

Namą šeima įsigijo paėmusi banke paskolą, todėl statinys buvo apdraustas. I.Lenčiauskas mano, kad suremontuoti pastato nebepavyks. Vienintelė išeitis – jį nugriauti ir statyti naują.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.