Telšių rajone - ūkininko žūtis po traukiniu

Antradienį paryčiais Telšių rajono Upynos seniūnijos Vainočių kaime AB „Lietuvos geležinkeliai“ šilumvežis pervažiavo ir mirtinai sužalojo ant geležinkelio bėgių gulintį dviratininką – 55 metų Tryškių seniūnijos gyventoją S.J.

Telšių rajono ugniagesiai antradienį paryčiais iš po šilumvežio ištraukė žuvusį dviratininką.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Telšių rajono ugniagesiai antradienį paryčiais iš po šilumvežio ištraukė žuvusį dviratininką.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

2014-11-18 09:33, atnaujinta 2018-01-21 05:38

Nelaimė įvyko apie 3 val. 50 min.

Telšių policijos duomenimis, šilumvežį valdė blaivus mašinistas 41 metų A.K., gyvenantis Radviliškyje.

Mašinistas tyrimą dėl tragiškos nelaimės atliekantiems policijos pareigūnams paaiškino visų pirma pamatęs ant bėgių kažką blizgant. Kaip vėliau paaiškėjo, tai galėjo būti dviračio atšvaitas.

Arčiau privažiavus prie kliūties ant bėgių mašinistas išvydo žmogų ir dviratį. Tuomet signalizavo, bandė stabdyti šilumvežį, tačiau niekas negelbėjo.

4 val. 42 min. žuvusįjį ir dviratį iš po šilumvežio ištraukė ugniagesiai. Pasak gelbėtojų, žmogus prispaustas nestipriai, tad hidraulinės įrangos neprireikė.

Dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tyrėjams teks įminti mįslę: ką tokį ankstyvą rytą ant bėgių veikė Tryškių seniūnijos gyventojas?

Kaip išsiaiškino lrytas.lt, žuvusysis gyveno ir ūkininkavo Kiaulakių kaime, aplinkiniai vyrą priskyrė prie vidutinių ūkininkų.

„Velionis buvo tropnas vaikis, pareigingas, nesimatė, kad būtų baliaunas“, – antradienį kalbėjo sukrėsti seniūnijos žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.