Tragedija Kulvoje: apsipylęs benzinu susidegino vyras

„Aš apsipyliau benzinu ir susideginsiu“, - tokio pranešimo šeštadienio rytą sulaukė bendrasis pagalbos centras. Kulvos gyvenvietėje (Jonavos r.) nuosavo namo kieme benzinu apsipylė ir pats save padegė 43 metų Česlovas Garšva. Kol atvyko medikai ir ugniagesiai, degantį žmogų aplinkiniai jau buvo užgesinę.

Tragedija Kulvoje: apsipylęs benzinu susidegino vyras<br>jonavoszinios.lt nuotr.
Tragedija Kulvoje: apsipylęs benzinu susidegino vyras<br>jonavoszinios.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė/jonavoszinios.lt

Nov 24, 2014, 9:51 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 7:01 PM

Į nelaimės vietą atskubėję medikai smarkiai apdegusį vyrą išvežė į Kauno klinikas, tačiau maždaug 90 procentų kūno apdegęs žmogus neišgyveno. Ligoninėje jis mirė.

Kulvos gyventojai negali atsitokėti po savaitgalio įvykio. Kaime netyla kalbos ir keliamos versijos – kas ir kodėl nutiko, kad namus ir darbą turėjęs vyras pasiryžo tokiam beprotiškam žingsniui?

Kodėl jis pats skambino gelbėtojams, norėdamas pranešti, kad susidegins, o jau po kelių akimirkų virto gyvu fakelu?

„Aš visiems sakiau, kad taip, kaip jis, reikia gyventi, ir jų šeimą minėjau kaip pavyzdį – anksčiau girtuokliavęs vyras susitvarkė ir jau daug metų gyveno tvarkingai“, - jonavoszinios.lt sakė vienos iš Kulvoje esančių parduotuvių pardavėja.

Teigiamai Č.Garšvą apibūdino ir įmonės, kurioje jis dirbo vadovas.

„Mums šokas. Jokių rimtų bėdų jis neturėjo. Skundėsi, kad iš jo kažkas buvo atėmęs piniginę, skundėsi, kad nesutaria su kaimyne. Tačiau tai nebuvo rimtos bėdos, jis pernelyg dėl jų neišgyveno“, - sakė įmonės „Citrinas“ vadovas Liudas Mediekša.

Anot kaimynų, rūpesčiai Č.Garšvą užklupo to to, kai jis sugalvojo jam priklausančią žemę atsitverti tvora.

„Dėl to supyko kaimynė, ir prasidėjo konfliktai. Tačiau tas žmogus buvo teisus. Jis nepadarė nieko neteisėto, o kaimynė iškvietė televizijos laidą 24 valandos“, - pasakojo Kulvos žmonės.

Ne kartą į parduotuvę atėjęs Č.Garšva skundėsi, kad kaimynė jam neduoda ramybės, o dabar „dar ir per televizorių parodys“. Kaimynai pasakojo, kad filmavimo metu vyro namuose nebuvo, tačiau buvo jo sugyventinė.

„To reportažo dar neparodė ir jis nežinojo, ar rodys. Bet ne kartą man buvo sakęs, kad dėl to išgyvena“, - pasakojo vienos iš parduotuvių pardavėja.

Tuo tarpu kitiems kaimo gyventojams atrodo, kad vyrui susidėjo per daug problemų vienu metu – konfliktas su kaimyne, dingusi piniginė, televizijos laida.

„Tada po ilgo laiko tarpo jis vėl išgėrė alkoholio. Galbūt visa tai ir buvo priežastys? Jis buvo ramus, su kitais nekonfliktuojantis žmogus. Turėjo darbą, gyveno ir, atrodo, niekam netrukdė“, - kalbėjo Kulvos gyventojai.

Tokio vyro elgesio negali suprasti ir tame pačiame kaime gyvenantis jo brolis Gintautas.

„Jis man paskambino dar iš ryto. Sako, padėk duobę iškasti. Kam tą duobė, nesupratau. Bet aš važiavau į kitą kaimą kiaulės pjauti. Jei būčiau jį pasikvietęs kartu, dabar gal būtų kitaip. Nežinau, kas jam užėjo, kodėl“, - kalbėjo Č.Garšvos brolis.

Dėl įvykio tyrimą pradėjo Jonavos policijos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.