Tūkstantmečio gatvėje, Vilniuje, vilkikas traiškė automobilius

„Tokio įvykio čia dar gyvenime nėra buvę“, - žiūrėdamas į mirksiančius policijos, ugniagesių ir greitosios pagalbos švyturėlius sakė pagyvenęs vyras. Ir iš tiesų, tokios didelės avarijos negalėjo prisiminti net Vilniaus policijos senbuviai. Penktadienio vakarą Vilniuje, Tūkstantmečio gatvėje, prieš 18 valandą vakare įvyko masinė avarija, per kurią susidūrė net 24 automobiliai, nukentėjo 7 žmonės.

Nevaldomas vilkikas Vilniuje traiškė automobilius ir žalojo žmones.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Nevaldomas vilkikas Vilniuje traiškė automobilius ir žalojo žmones.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius, Artūras Pučėta

Nov 28, 2014, 5:58 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 9:28 AM

Į nelaimės vietą skubėjusių gelbėtojų duomenimis, avariją sukėlė sunkiasvoris vilkikas, kuris susidūrė su keliolika lengvųjų automobilių. Į avariją pateko dar du krovininiai automobiliai. Po susidūrimo sirenos kaukė nenutildamos - iš avarijos vietos greitosios pagalbos automobiliai skubėjo vienas po kito.

Policijos pareigūnų teigimu, buvo sužeisti 6 suaugę žmonės. Iš apvirtusio automobilio buvo ištrauktas vienas vaikas, kuris iš pažiūros nebuvo sužalotas, tačiau medikai nusprendė jį nuvežti į ligoninę patikrai. Mažas vaikas sėdėjo specialioje kėdutėje buvo labai išsigandęs, patyrė šoką.

Pareigūnai tikina, kad tokios avarijos Vilniuje nebuvo regėję. Jie lengviau atsiduso, kai paaiškėjo, kad nė vieno sužeisto asmens gyvybei pavojus negresia.

Policijos duomenimis, per avariją iš viso susidūrė 24 transporto priemonės: 21 lengvasis automobilis ir 3 vilkikai su priekabomis. Pareigūnai teigia, kad lengvieji automobiliai buvo sumaitoti labai smarkiai ir dauguma jų turės keliauti į metalo laužą. Vėliau paaiškėjo, kad savarankiškai važiuoti gali tik viena ar dvi lengvosios mašinos.

Teigiama, kad nelaimės kaltininkas - Kaliningrado srityje registruotas vilkikas su rusiškais numeriais. Vairuotojas, Rusijos pilietis, aiškino, kad sugedo vilkiko stabdžių sistema ir jis čiuožė gatve nevaldomas apie 300 metrų. Pakeliui vilkikas traiškė viską, kas tik pasipainiojo jo kelyje.

Termometras penktadienio vakarą sostinėje rodė 7 laipsnius šalčio. Kelio danga buvo gana slidi.

Policijos duomenimis, pranešimas apie avariją gautas 17 val. 56 min. Nelaimė įvyko ties Savanorių prospektu, netoli žiedinės sankryžos su Laisvės pr., Savanorių pr. ir Geležinio Vilko g. Avarijos vieta nusidriekė apie 500 metrų.

Dėl susidariusių spūsčių į nelaimės vietą sunku buvo patekti net ugniagesių gelbėtojų, greitosios pagalbos ir policijos automobiliams.

Iš karto po avarijos policija uždarė Tūkstantmečio g. viaduką virš Gerosios Vilties žiedo važiuojant Lazdynų link. Eismas buvo nukreipiamas į žiedinę transporto sankryžą, įvažiavimus į ją reguliavo policija.

Praėjusią savaitę - 81 eismo įvykis

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per savaitę, lapkričio 21–27 dienomis (penktadienį–ketvirtadienį), šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 81 eismo įvykis. Žuvo aštuoni eismo dalyviai: keturi pėstieji, trys keleiviai, vienas vairuotojas (šeši vyrai ir dvi moterys). Jų amžiaus vidurkis – 50 metų.

Per savaitę šalies keliuose įvykusiose avarijose sužeisti 86 žmonės, tarp jų 14 nepilnamečių.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 7 įvykiuose: 2 žmonės žuvo, 7 sužeisti.

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, užregistruota, pirminiais duomenimis, 31 eismo įvykiu mažiau, žmonių žuvo 6 mažiau, sužeista 46 mažiau.

Šiais metais, iki lapkričio 28 dienos, mūsų šalyje eismo įvykiuose žuvo 228 žmonės, t.y. 5 mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Tarp žuvusiųjų – 23 nepilnamečiai.

Eismo sąlygos keičiasi

Rytų Lietuvoje mažesnio intensyvumo rajoniniai keliai penktadienio popietę kai kur padengti privažinėtu sniegu, slidūs, naktį ir ryte prognozuojamas plikledis.

Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių dangos sausos, šalyje be žymesnių kritulių, oro temperatūra nuo 3 iki 8 laipsnių šalčio, Vakarų Lietuvoje apie 2 laipsniai šalčio, pranešė Automobilių kelių direkcija.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis naktį žymesnių kritulių nebus, vietomis formuosis plikledis. Žemiausia oro temperatūra nuo 8 iki 13 laipsnių šalčio.

Daugiau apie orus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.