Automobilyje buvęs dujų balionas sprogo Vilniaus degalinėje

Vienas žmogus nukentėjo antradienį „Lukoil“ degalinėje sprogus mikroautobuse susikaupusioms dujoms. Nukentėjęs vyras nuvežtas į ligoninę, degalinė skaičiuoja nuostolius.

Vilniaus degalinėje sprogo mikroautobuse susikaupusios dujos, nukentėjo vairuotojas.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Vilniaus degalinėje sprogo mikroautobuse susikaupusios dujos, nukentėjo vairuotojas.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Dec 2, 2014, 1:29 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 3:45 AM

Incidentas Ozo g. antradienį įvyko apie 13 val. 06 min. Kaip vėliau pareigūnams pasakojo pats nukentėjęs mikroautobuso „Fiat Ducato“ vairuotojas, jis į degalinę užvažiavo įsipilti degalų. 

Mikroautobuse dujų įrangos nėra, tačiau kartu su įvairiomis apšiltinimo medžiagomis, vyras automobilyje vežėsi ir buitinių dujų balioną.

Vyriškis pasakojo, kad įsipylęs dyzelino sėdo į mašiną, tačiau dar net nespėjus pajudėti, jis išgirdo grėsmingą šnypštimą, pajuto dujų kvapą, todėl nedelsdamas šoko iš mašinos. Tuo pat metu nugriaudėjo pirmas sprogimas.

Pirmieji prie sprogusio automobilio suskubo degalinės darbuotojai. Tuo metu vyriškis šoko į mašiną ir pavarė ją kelis metrus į priekį. Nugriaudėjo antras sprogimas, viską apgaubė dūmai.

Netrukus į degalinę atskubėjo ir visos miesto specialiosios tarnybos – ugniagesiai, policija ir greitosios pagalbos medikai. Pastarieji mikroautobuso vairuotoją (gim. 1971 m.) išvežė į ligoninę.

Žmonės iš degalinės buvo trumpam evakuoti, o mikroautobusas buvo nustumtas už degalinės ribų. Paaiškėjus, kad sprogo mikroautobuse susikaupusios dujos ir pavojaus nebėra, darbuotojams leista grįžti.

Spėjama, kad sprogimas įvyko dėl dujų nuotėkio iš mikroautobuse buvusio baliono. Sprogimas automobilį smarkiai suniokojo – apgadintas net jo stogas, išdužo stiklai.

Nuostolius skaičiuoja ir degalinė.

„Sprogimo banga išdaužė apšvietimo neonines lempas, dar reikės gerai patikrinti kolonėles. Bet mūsų darbuotojai nenukentėjo“, - netrukus po įvykio žurnalistams sakė „Lukoil“ saugos darbe inžinierius Rimantas Česonis.

Maždaug valandą po incidento degalinė buvo uždaryta. Vėliau į ją vėl pradėti leisti automobiliai.

Dėl įvykio pradėtas tyrimas.

„Lukoil“ ramina klientus

„Pagal mūsų turimą informaciją, Vilniuje antradienio popietę Ozo gatvėje esančioje „Lukoil“ degalinėje sprogimas įvyko dėl kliento automobilyje buvusio buitinio dujų baliono pralaidumo.

Kaip matyti iš degalinėje sumontuotų kamerų vaizdo įrašo, vairuotojui įsipylus dyzelinio kuro ir sėdus važiuoti, jo automobilyje nugriaudėjo sprogimas. Norime nuraminti visus „Lukoil“ degalinių klientus, kad piltis kuro mūsų degalinėse saugu: kas pusę metų visų benzino, dyzelio ir dujų kolonėlių technines specifikacijas peržiūri specialistai, atliekami visi įmanomi testai dėl kolonėlių žarnų pralaidumo, jų galimų mechaninių pažeidimų ir kitų natūraliai susidėvinčių dalių būklės“, - teigiama bendrovės „Lukoil“ po incidento išplatintame pranešime.

„Ši situacija taip pat parodė, kad investicijos į personalo elgsenos kritiniais atvejais mokymus taip pat duoda naudos: automobilyje sprogus buitiniam dujų balionui, degalinės darbuotojai sureagavo itin profesionaliai, skubiai uždarydami visas degalų kolonėles, iš degalinės išvarydami automobilius, evakuodami žmones ir per keletą minučių užgesindami degantį automobilį.

Džiugu, kad dėl jų žaibiškos reakcijos ir profesionalumo kiti žmonės nenukentėjo“, - sako bendrovės „Lukoil Baltija“ Baltijos regiono mažmeninės prekybos direktorius Romas Turlinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.