Baisų sprogimą degalinėje išgyvenęs vyras paleistas iš ligoninės

Nutekėjusių dujų sprogimą savo automobilyje Vilniaus degalinėje antradienį išgyvenęs vyriškis, kaip aiškėja, nukentėjo nesunkiai ir dar tą pačią dieną buvo paleistas iš ligoninės namo.

Sprogimą išgyvenęs vyras jau paleistas iš ligoninės.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Sprogimą išgyvenęs vyras jau paleistas iš ligoninės.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Dec 3, 2014, 9:24 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 2:28 AM

Trečiadienį paaiškėjo, kokių sužalojimų patyrė vairuotojas, kurio automobilyje „Fiat Ducato“ nugriaudėjo sprogimas. Kaip pranešė Policijos departamentas, mikroautobuso savininkas (gim. 1971 m.) apdegė veidą ir rankas.

Kaip jau buvo skelbta, iš karto po įvykio vyriškis buvo nuvežtas į ligoninę, tačiau tą pačią dieną iš jos paleistas. Gydytojų manymu, vyriškis nudegimus gali gydytis ambulatoriškai, ligoninėje jo stebėti nėra būtina.

Gali būti, jog nuo rimtesnių sužalojimų vyriškį apsaugojo mikroautobuso gale sukrauti putų polisterolo lakštai, kurie, greičiausiai sugėrė sprogimo bangą. Buitinių dujų balionas, iš kurio, kaip manoma, ir nutekėjo dujos, buvo pačiame automobilio gale, nuo vairuotojo jį skyrė būtent didelis kiekis šiltinimo medžiagos.

Incidentą užfiksavo vaizdo kameros

Kaip jau skelbė lrytas.lt, incidentas Ozo g. esančioje degalinėje „Lukoil“ antradienį įvyko apie 13 val. 06 min. Kaip vėliau pareigūnams pasakojo pats nukentėjęs mikroautobuso „Fiat Ducato“ vairuotojas, jis į degalinę užvažiavo įsipilti degalų.

Vyriškis pasakojo, kad įsipylęs dyzelino sėdo į mašiną, tačiau dar net nespėjus pajudėti, jis išgirdo grėsmingą šnypštimą, pajuto dujų kvapą, todėl nedelsdamas šoko iš mašinos. Tuo pat metu nugriaudėjo pirmas sprogimas.

Pirmieji prie sprogusio automobilio suskubo degalinės darbuotojai, o vairuotojas skubiai grįžo į mašiną ir pavarė ją kelis metrus į priekį. Nugriaudėjo antras sprogimas, viską apgaubė dūmai.

Po sprogimo iš degalinės buvo evakuoti visi žmonės, mikroautobusas buvo nustumtas už degalinės ribų. Paaiškėjus, kad sprogo mikroautobuse susikaupusios dujos ir pavojaus nebėra, darbuotojams leista grįžti.

Sprogimas smarkiai nuniokojo automobilį – apgadintas net jo stogas, išdužo stiklai. Nuostolius skaičiuoja ir degalinė. Sprogimo banga išdaužė neonines apšvietimo lempas.

Maždaug valandą po incidento degalinė buvo uždaryta. Vėliau į ją vėl pradėti leisti automobiliai.

Incidentą užfiksavo degalinės stebėjimo kameros. Šį vaizdo įrašą galite peržiūrėti žemiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.