Lenkijoje žuvus vienuolėms, paralyžiuotas kelias „Via Baltica“

Lenkijoje per avariją žuvo dvi vienuolės, kurių automobilis susidūrė su lietuvio vilkiku.<br>Suvalkų policijos (Lenkija) nuotr.
Lenkijoje per avariją žuvo dvi vienuolės, kurių automobilis susidūrė su lietuvio vilkiku.<br>Suvalkų policijos (Lenkija) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Dec 4, 2014, 1:07 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 11:44 PM

Dėl avarijos Lenkijoje, per kurią žuvo dvi vienuolės, ketvirtadienio rytą buvo visiškai paralyžiuotas transporto eismas per valstybės sieną ties Kalvariją magistralėje „Via Baltica“. Automobilių grūstis Lietuvos teritorijoje nusitęsė keletą kilometrų.

Kaip pranešė Eismo informacijos centras portale eismoinfo.lt, „dėl eismo įvykio Lenkijos valstybėje sutriko eismas magistralinio kelio A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai 95 km (ties Kalvarijos pasienio punktu, vykstantiems Lenkijos kryptimi). Susidariusi 2 km transporto priemonių spūstis.“

Aiškėja, kad eismas sutriko Lenkijos teritorijoje, visai netoli Lietuvos sienos, susidūrus lengvajam automobiliui „Opel Corsa“ ir sunkvežimiui.

Kaip pranešė portalas bialystok.gazeta.pl, per incidentą žuvo dvi lengvuoju automobiliu važiavusios vienuolės. Sunkvežimio iš Lietuvos vairuotojas per avariją nenukentėjo.

Incidentas įvyko apie 8 val. 16 min. vietos laiku. Pirminiais duomenimis, posūkyje lengvasis automobilis išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir kaktomuša rėžėsi į sunkvežimį.

Lenkijos portalas pažymi, kad keliu, kuriame įvyko avarija, susisiekimas su Lietuva visiškai blokuotas. Kiek laiko gali užtrukti avarijos padarinių likvidavimas, lenkų portalas nesiryžo prognozuoti.

Suvalkų policijos teigimu, žuvusioms vienuolėms buvo 46 m. ir 48 m. Vilkiką vairavęs 37 m. lietuvis buvo blaivus.

Spėjama, kad vienuolių automobilis į priešingos krypties eismo juostą išslysti galėjo dėl slidaus kelio.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Rokas Pukinskas apie 13 val. 30 min. lrytas.lt sakė, kad Lietuvos teritorijoje vis dar buvo nutįsusi 2 km transporto priemonių eilė.  

„Avarija įvykusi apie 3 km nuo Lietuvos sienos. Tad šiuo metu iš Lietuvos pusės yra maždaug 5 km grūstis. Eismas Lenkijos pusėje visiškai sustabdytas, jis bus atnaujintas tik tada, kai Lenkijos pareigūnai užfiksuos visus įvykio duomenis. Kada tai įvyks, kol kas nežinoma. Yra žuvusių, lenkai kruopščiai fiksuoja visas įvykio detales“, - sakė R.Pukinskas.

Keliaujantys šiuo keliu ir įstrigę spūstyse lrytas.lt skaitytojai praneša apie kilometrines spūstis ir iš kitos pusės - važiuojant Lietuvos link. Įvairių šaltinių duomenimis, ten spūstys tęsiasi nuo 11 km iki 20 km. Oficialių patvirtinimų šiems skaičiams kol kas nėra.

Dalis keliautojų, pradžioje į Lenkiją važiavę pro Kalvarijos punktą, suką į šoną ir važiuoja per Lazdijus.

Papildyta 14 val. 15 min.: Apie 14 val. Lenkijos pareigūnai pradėjo leisti automobilius pro avarijos vietą. Transportas juda į abi puses, tačiau teigiama, kad šiek tiek užtruks, kol grūstis visiškai išnyks. 

Šią informaciją patvirtino ir Eismo informacijos centras. Jis praneša, kad spūsties Lietuvos teritorijoje nebeliko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.