Pasienyje su Rusija aptiktas pavojingas sprogmuo

Prie sienos su Rusija geodezininkui aptikus pavojų kėlusį Antrojo pasaulinio karo laikų sprogmenį, vietovės apsauga teko pasirūpinti Pagėgių rinktinės pareigūnams.

Geodezinių matavimų metu pasienyje su Rusija aptiktas pavojingas sprogmuo.<br>VSAT nuotr.
Geodezinių matavimų metu pasienyje su Rusija aptiktas pavojingas sprogmuo.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 12, 2014, 12:13 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 8:29 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį VSAT Pagėgių rinktinės Šilgalių užkardos pasieniečiai gavo informacijos, kad prie pat sienos su Rusija esančio Šakių rajono Rukšnių kaimo prieigose aptiktas į sprogmenį panašus daiktas. Jį rado Šakių geodezininkas kartu su žemės, kur gulėjo radinys, savininku. Šiuose suartuose laukuose tuo metu buvo atliekami geodeziniai darbai.

Į šią vietą iškart atskubėjo Šilgalių užkardos pasieniečiai. Čia jie organizavo vietovės apsaugą bei iškvietė Šakių policiją, Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojus, Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnus ir Šakių greitosios medicinos pagalbos darbuotojus.

Po kelių valandų atvykę išminuotojai nustatė, kad radinys yra Antrojo pasaulinio karo laikų minosvaidžio mina. Pavojų kėlęs sprogmuo sunaikintas vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.