Porų gyvybes nusinešusios tragiškos pavydo istorijos tebeglumina

Romantizuojamos meilės istorijos, pasibaigiančios abiejų įsimylėjėlių savižudybe, egzistuoja ne tik romanuose ar filmuose. Ne mažiau pavyzdžių, kai pavydo apakinta pusė pakelia ranką ir prieš tą, kurį myli, ir prieš save. Pirminiais duomenimis, panašios ydos apakintas vyriškis ketvirtadienį Panevėžio pašonėje susprogdino ir save, ir kartu buvusią moterį.

Panevėžio pašonėje vyras susprogdino ir save, ir kartu buvusią moterį.<br>Stopkadras
Panevėžio pašonėje vyras susprogdino ir save, ir kartu buvusią moterį.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 12, 2014, 8:06 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 7:24 AM

Nusinuodijo dujomis

2003 metų vasarį Klaipėdos rajone, Baičių kaime, netoli Minijos upės esančioje aikštelėje stovinčiame automobilyje mašinoje rasta smalkėmis apsinuodijusi Dovilų pagrindinės mokyklos mokinė šešiolikmetė Živilė Repšytė. Kartu su mirusia mergina buvo rastas Dovilų kaimo gyventojo 34 metų Eriko Jasevičiaus lavonas.

Pora buvo nusinuodijusi mašinos išmetamosiomis dujomis, kurios pro guminę žarną buvo paleistos į automobilio saloną. Abu skirtingo amžiaus įsimylėjėliai savižudžiai buvo kaimynai - gyveno tame pačiame aštuonių butų name.

Šeimą turintis vyras ir daugiau nei du kartus jaunesnė moksleivė jau ne kartą buvo bandę žudytis.

Lemiama savižudybės priežastis galėjo būti tai, kad E.Jasevičiaus tėvai ir artimieji nepritarė vyriškio artimiems santykiams su nepilnamete ir paprieštaravo jų planuojamoms vedyboms.

Slėgė sunkumai

2010 metų pradžioje viename iš Panevėžio Pelkių gatvės garažų kooperatyvų kilpoje rasti 39 metų panevėžiečio H. N. ir jo 38-erių žmonos lavonai.

„Babilone“ turėję parduotuvę, prekiavusią dabar bankrutavusios bendrovės „Hronas“ langais ir durimis, sutuoktinių pečius slėgė finansiniai sunkumai. Neaišku, ar jie iš gyvenimo savu noru pasitraukė tuo pat metu, ar vyras pirmiausia pakėlė ranką prieš žmoną, o paskui nusižudė pats.

Iškeliavo kartu

2007 metų pradžioje Klaipėdoje buvo tiriama kraupi įsimylėjėlių mirtis. Pareigūnai įtarė, kad pagautas pykčio 28 metų klaipėdietis Edgaras Stonkus nužudė šešeriais metais jaunesnę draugę Sigitą Vilimaitę ir po keletos valandų nusižudė pats.

Klaipėdos Smiltelės gatvės gyventojai aptiko ant žemės gulintį vyriškį, kuris nerodė jokių gyvybės ženklų. Medikai jam padėti jau nebegalėjo. Manoma, kad E. Stonkus nušoko nuo devynaukščio namo stogo.

Tą pačią dieną popiet Karlskronos gatvėje esančiame vieno namo bute rasta peiliu subadyta 22 metų S. Vilimaitė. Apie tai pranešė jos pasigedę bendradarbiai ir artimieji.

S.Vilimaitės tėvai buvo įsitikinę, kad bute buvo įsipliekęs konfliktas – daugiau kaip metus kartu gyvenusios poros keliai skyrėsi.

Liko tik kūdikis

Šių metų rugpjūtį Naujojoje Vilniuje įvyko muštynės, per kurias du žmonės žuvo, trečias buvo sunkiai sužeistas.

Konfliktas kilo vidudienį, kai Parko gatvėje 23 metų merginą ir jos metais vyresnį brolį užpuolė merginos sugyventinis 27-erių D.T. Brolis stojo ginti sesers, tačiau gavo smūgį peiliu. Tada užpuolikas dūrė ir savo merginai.

Jauna moteris mirė įvykio vietoje, užpuolikas tuo pačiu peiliu nusižudė.

Pasak liudininkų, pora pastaruoju metu gyveno Anglijoje, grįžo į Lietuvą tam, kad mergina pagimdytų. Konfliktuoti pora neva pradėjo dėl to, kad vyras norėjo grįžti į Angliją, o jo mergina nesutiko. 

Pykosi, taikėsi ir vėl pykosi

Vos prieš kelis mėnesius Latviją sukrėtė šiurpi tragedija. Praeityje gerai žinomas Lietuvos krepšininkas 33 metų Martynas Andriukaitis Rygos priemiestyje esančiuose namuose tarnybiniu ginklu nušovė savo žmoną Renatą, o po to paleido kulką sau į galvą.

Baigęs krepšininko karjerą M.Andriukaitis dirbo apsaugos darbuotuoju vienoje įmonėje ir turėjo tarnybinį ginklą.

Latvijos pareigūnai pranešė, kad savo antrąją šeimą buvęs krepšininkas sunaikino būtent tarnybiniu ginklu. Manoma, kad tai lėmė abu sugyventinius visada valdęs liguisto pavydo jausmas. Jų draugų teigimu, pastaruoju metu pora tai gyveno kartu, tai skyrėsi, neretai aiškindavosi santykius, konfliktuodavo – vis dėlto esą vienas be kito gyventi negalėjo.

Pasitraukė, sulaukę senatvės

Mirtimi pasibaigusių savižudybių ar nužudymų netrūksta ir užsienyje. Prieš kelis metus Saksese (Anglija) savo mašinoje mirtinai apsinuodiję išmetamosiomis dujomis buvo rasta sutuoktinių Southgate'ų pora, kuri savo noru iš gyvenimo pasitraukė jau senokai atšventę 80-uoius gimtadienius.

Šiuolaikinių Romeo ir Džiuljetos tragiškos mirties priežastys, deja, nebuvo tokios pat romantiškos. Šį sprendimą, kaip praneša užsienio spauda, pora priėmė po to, kai poniai Kathleen Southgate (86) buvo diagnozuota epilepsija. Jos sutuoktinis Peteris (82) suprato, jog, pats būdamas silpnos sveikatos, nebegalės ja deramai pasirūpinti ir geriau jau mirs, nei matys savo gyvenimo moterį kenčiančią.

Garbaus amžiaus įsimylėjėlių kūnus aptiko policijos pareigūnas, atėjęs patikrinti, kodėl su ponais Southgate'ais jau kuris laikas negali susisiekti jų artimieji.

Nužudė nuomos mokestis

Panaši savižudybė sukrėtė ir Italiją. Šešiasdešimtmetį peržengusi italų pora, prislėgti nepakeliamų finansinių sunkumų ir nebeįstengę sumokėti už būsto nuomą, pasikorė. 62 metų Romeo Dionsi ir 68-erių Anna Sopranzi lavonus aptiko jų kaimynai, užėję į jų namus Čivitanovos mieste Markė regione prie Adrijos jūros.

Sužinojęs apie jų mirtį, moters brolis 73-ejų Giuseppe Sopranzi šoko į jūrą. Gelbėtojai ištraukė,jį, bet atgaivinti skenduolio nepavyko. Policija neabejoja, kad šios savižudybės buvo dėl ekonominių problemų ir kad minėta pora nebegalėjo sumokėti nuomos mokesčio.

Pora kruopščiai rengėsi mirčiai, prie savo garažo paliko raštelį, kuriame atsiprašė už savo veiksmus ir paaiškino, kur rasti jų kūnus. "Jie verčiau pasirinko išnykti, negu prašyti pagalbos, parodydami nepaprastą orumą šioje tragiškoje situacijoje", - sakė ašarodamas miesto meras Tommaso Corvatta vietinei žiniasklaidai.

Tuo metu ji laukėsi

2008 metų pradžioje Stargardo mieste (Lenkija) nusižudė 32 metų Aneta Ch. ir 26 metų Mariuszas O. Įsimylėjėliai susikibę rankomis šoko nuo 11 aukštų daugiabučio namo stogo. Kartu su pora žuvo ir jų dar negimęs kūdikis.

Prieš pat mirtį Aneta mobiliuoju telefonu pasiuntė savo mamai trumpąją žinutę: "Mama, palaidok mane šalia Mariuszo. Atleisk".

Įsimylėjėliai vienas kitą pažinojo nuo vaikystės, nes augo vienoje gatvėje. Tačiau jų meilė įsiliepsnojo prieš dvejus metus. Aneta buvo ištekėjusi ir augino du vaikus, tačiau su vyru negyveno. Mariuszas buvo nevedęs, gyveno iš mamos pensijos ir atsitiktinų uždarbių.

Įsimylėjėliai vienas kitą pažinojo nuo vaikystės, nes augo vienoje gatvėje. Tačiau jų meilė įsiliepsnojo prieš dvejus metus. Aneta buvo ištekėjusi ir augino du vaikus, tačiau su vyru negyveno. Mariuszas buvo nevedęs, gyveno iš mamos pensijos ir atsitiktinų uždarbių.

Jiedu visur vaikščiojo drauge, visada buvo linksmi, planavo bendrą ateitį. Aneta buvo ketvirtą mėnesį nėščia.

Paskutinį kartą Mariuszo šeima porą matė antradienį vakare, apie 22 valandą. Jie pasakė, jog eina į greitosios pagalbos punktą, nes Aneta pajuto pilvo skausmus. Tačiau greitosios pagalbos centro pora nepasiekė. Atsitiktiniai praeiviai matė, kaip pora nušoko. Ant stogo policija rado paliktus abiejų savižudžių mobiliuosius telefonus ir Anetos rankinę.

Tėvai draudė susitikinėti

2011 metų pradžioje Maskvos srities Friazino mieste nepilnamečių pora nusižudė, šokdama nuo 14 aukštų namo stogo.

Liudininkų teigimu, jaunuoliai buvo įsimylėję vienas kitą, bet tėvai jiems draudė susitikinėti.

Kaip papasakojo teisėsaugos institucijų atstovai, antradienį nepilnamečiai užlipo ant 14 aukštų gyvenamojo namo stogo ir šoko žemyn. Vaikinas ir mergina nuo patirtų sužalojimų mirė vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.