Vilniaus senamiestyje statybas sutrikdė rasta granata

Vilniaus centre atliekant kasimo darbus buvo rastas sprogmuo - Pirmojo pasaulinio karo rankinė granata. Teritorija iškart buvo aptverta. Uždarytas eismas M.Stuokos-Gucevičiaus gatve, iškviesti išminuotojai. Anot specialistų, panašių sprogmenų randama dažnai atliekant kasybos ir žemės ūkio darbus.

Darbininkai rado granatą.<br>Lietuvos ryto televizijos nuotr.
Darbininkai rado granatą.<br>Lietuvos ryto televizijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-15 14:01, atnaujinta 2018-01-19 03:46

Pranešimą pareigūnai gavo 11 val. 10 min. Statybos darbus atlieka Panevėžio statybos trestas. Apie radinį pranešė darbų vadovas.

Buvo įvestas planas „Skydas“. Į įvykio vietą atvyko ugniagesiai, greitoji medicinos pagalba, policijos pareigūnai ir kariuomenės išminuotojai.

Išminuotojai nustatė sprogmens tipą ir išvežė granatą į Pagirių karjerą sunaikinti.

Apie incidentą pranešė ir Krašto apsaugos ministerija. Kaip rašoma pranešime, gruodžio 15 d. Vilniaus centre, L.Stuokos-Gucevičiaus gatvėje, atliekant kasimo darbus buvo rastas sprogmuo.

Į įvykio vietą iškviesti Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono kariai išminuotojai nustatė sprogmens tipą – 1917 m. pavyzdžio vokišką rankinę granatą – ir išvežė ją sunaikinti į Pagirių karjerą.  

Apie L. Stuokos-Gucevičiaus gatvėje Vilniuje rastą sprogmenį pranešė statybos darbus atlikusios bendrovės vadovas. Buvo įvestas planas „Skydas“. Į įvykio vietą atvyko ugniagesiai, greitoji medicinos pagalba, policijos pareigūnai ir kariuomenės išminuotojai. Teritorija buvo aptverta, taip pat uždarytas eismas gatve.  

Išminavimo darbus Inžinerijos bataliono Sprogmenų neutralizavimo kuopa atlieka visoje Lietuvoje. Jos padaliniai yra paskirstyti po visą Lietuvos teritoriją ir yra dislokuoti Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Alytuje, Klaipėdoje ir Tauragėje.  

Kariuomenės išminuotojai ragina šalies gyventojus radus sprogmenį elgtis atsakingai – jo nejudinti, neliesti ir jokiu būdu neardyti. Įtartino radinio vietą reikia pažymėti, įspėti aplinkinius, paskambinti bendruoju pagalbos telefonu 112. Operatyviai atvykę kariai sprogmenį saugiai išsiveš arba sunaikins vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.