Kraupi latvių kelionė Lietuvoje: žuvo moteris, sužeisti 4 vaikai

Namo iš Didžiosios Britanijos per Lietuvą važiavusi latvių šeima pateko į kraupią nelaimę. Šeštadienio popietę, 15 val. 40 min., Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas, kad Kėdainių r. Pelėdnagių sen., Saviečių k. susidūrė krovininis automobilis ir lengvasis automobilis ir yra prispaustų žmonių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 20, 2014, 4:13 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 5:25 PM

Į įvykio vietą buvo išsiųstos Kėdainių policijos pareigūnai, ugniagesiai gelbėtojai ir medikai.

Jiems atvykus paaiškėjo, kad per nelaimę žuvo lengvuoju automobiliu važiavusi moteris. Ji sėdėjo šalia vairuotojo. Nukentėjo keturi ant galinės sėdynės keliavę vaikai. Vairuotojas taip pat sužeistas, jis ištiktas šoko.  Pro šalį važiavę žmonės iš sudaužytos mašinos ištraukė tris sužalotus vaikus. Priešgaisrinės tarnybos gelbėtojai iš suknežinto automobilio išvadavo ir ketvirtąjį vaiką. Jie kartu su tėvu perduoti medikams. 

Kauno ligoninėje atsidūrė du 4,5 mėnesių kūdikiai- berniukas ir mergaitė, bei 7 ir 14 metų mergaitės.

Policijos atstovai patikslino, kad Jungtinėje Karalystėje registruotu automobiliu „Chrysler Voyager"“ važiavo Latvijos piliečiai. Tai gali būti kaimyninės šalies emigrantų šeima, važiavusi namo švęsti Kalėdų. Automobilį vairavo 34 metų vyras, šalia jo sėdėjo 30-metė keleivė, kuri žuvo. 

„Chrysler Voyagar“ ketino sukti iš šalutinio kelio į kairę, tačiau vairuotojui matomumas buvo prastas, nes vairas įrengtas dešinėje automobilio pusėje.

Automobilis buvo pradėjęs manevrą, tačiau tuo metu į kairiąją jo pusę rėžėsi nuo Panevėžio važiavęs vilkikas "Renault Magnum",  paženklintas  Lenkijos valstybiniais registracijos numeriais.  Jį vairavo 28 metų Lenkijos pilietis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.