Vilniaus Žvėryne degė senas kino studijos pastatas

Vilniaus ugniagesiai sename Lietuvos kino studijos pastate trečiadienio vakarą neleido įsišėlti liepsnai, kuri galėjo pridaryti ne tik nemažų nuostolių pastato savininkams, bet ir sunaikinti greta gyvenančių žmonių būstus. Aplinkinių namų gyventojai sako manantys, kad gaisras buvo sukeltas tyčia.

Žvėryno gyventojai mano, kad senas kino studijos pastatas galėjo būti padegtas.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Žvėryno gyventojai mano, kad senas kino studijos pastatas galėjo būti padegtas.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

2014-12-24 22:24, atnaujinta 2018-01-18 08:12

Pranešimą apie gaisrą Birutės g. esančiame sename kino studijos pastate Vilniaus ugniagesiai trečiadienį gavo apie 20 val. 30 min. Į Žvėryną, kur stovi nebenaudojamas pastatas, buvo nusiųsti du gaisriniai automobiliai ir greitosios pagalbos medikai.

Paaiškėjo, kad antrame pastato aukšte dega sendaikčiai ir šiukšlės. Kad galėtų patekti į pastatą, ugniagesiai turėjo nupjauti vartus ir durų užraktus.

Žmonės per incidentą nenukentėjo.

Greta gyvenantys vilniečiai lrytas.lt įvykio vietoje sakė manantys, kad pastatas buvo padegtas. Žmonės tvirtino, kad tai jau antras toks incidentas per pastarąjį pusmetį.

„Iš pradžių galvojom, kad kažkas užkūrė krosnį, bet vėliau pamatėme liepsną antrame aukšte. Greičiausiai, kažkas padegė. Čia sukiojosi toks įtartinas „VW Golf“. Bet jis nuo mūsų paspruko“,- sakė žmonės.

Gyventojai baiminasi, kad kažkas nori tyčia sudeginti nebenaudojamą pastatą. Viena buvusios kino studijos mūrinė siena prišlieta prie medinės gyvenamojo namo sienos. Kilus dideliam gaisrui nenaudojamame pastate, supleškėtų ir gyvenamasis namas.

Gyventojai pripažino, kad tiesioginių įrodymų, jog kažkas siekia sunaikinti pastatą, neturi. Tačiau esą netiesioginių, jog kažkam tai būtų naudinga - nemažai.

Šį kartą gaisras buvo greitai užgesintas. Įvykis tiriamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.