Dėl stipraus sniego keliuose – eismo nelaimių virtinė

Kelyje Kaunas-Šėta, vos už Kauno ribos, automobilio „Renault“ nesugebėjo suvaldyti moteris. Slystanti mašina rėžėsi į priešpriešine eismo juosta važiavusį krovininį „Renault“. Nei juos važiavę 3 vyriškiai, nei moteris nenukentėjo.

Pūga Vilniuje sukėlė nemažai sumaišties.<br>D.Umbraso nuotr.
Pūga Vilniuje sukėlė nemažai sumaišties.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas, Indrė Vainalavičiūtė

2014-12-31 09:20, atnaujinta 2018-01-17 20:29

Kelyje Kaunas-Šėta, vos už Kauno ribos, automobilio „Renault“ nesugebėjo suvaldyti moteris. Slystanti mašina rėžėsi į priešpriešine eismo juosta važiavusį krovininį „Renault“. Nei juos važiavę 3 vyriškiai, nei moteris nenukentėjo.

Apie 8 valandą 30 minučių automobilis partrenkė pėdstįjį Baltijos gatvėje. Žmogus išvežtas į ligoninę, tačiau sužalojimai nėra sunkūs. Pasak liudininkų, vairuotojas dėl sniego nespėjo sustabdyti mašinos.

Dar po pusvalandžio pėstysis nukentėjo Karmėlavos miestelyje (Kauno r.). Šios nelaimės aplinkybės dar neaiškios, tačiau žmogui taip pat prireikė medikų pagalbos.

Dėl nesiliaujančio sniego trečiadienį ryte automobiliai Kaune juda labai lėtai, kai kur susidarė spūstys.

Nuo 6 valandos ryto sostinėje užfiksuota 13 techninių eismo įvykių.

Vilniuje, nenustojant snigti, eismo sąlygos išlieka sudėtingos. Kelininkai įspėja, kad vairuotojai būtų atidūs keliuose, nors gatvės pabarstytos ir buvo prižiūrimos visą naktį, tačiau eismo sąlygos išlieka sudėtingos. Tikimąsi, kad kelių sąlygos pagerės per artimiausias 4 valandas.

Šiuo metu tarnybos Vilniaus gatves jau valo ir barsto 3 kartą. Skaičiuojama, kad jau išbarstyta 462 t druskų bei 216 t smėlio-druskos mišinio. Sostinės keliuose šiuo metu dirba 47 transporto priemonės, iš jų – 33 šlapių druskų.  Sandėliuose sukaupta 6,2 tūkst. t druskos,  15 tūkst. m3 druskos ir smėlio mišinio. 

Vilniaus miesto savivaldybė primena, kad žiemą sostinėje yra barstomos ir valomos 527 gatvės , tai siekia 6,3 km2: šlapiomis druskomis barstoma 298 gatvės, smėlio-druskos mišiniu 165 gatvių, o druskomis 64 gatvės. Sostinės gatvės valomos ir barstomos pagal Vilniaus Gedimino technikos universiteto parengtas Vilniaus miesto gatvių priežiūros žiemą rekomendacijas.

Didžiojoje šalies teritorijoje prastos eismo sąlygos dėl naktį buvusių ir šį rytą tebesitęsiančių kritulių, kelių dangos padengtos sniego sluoksniu, daug kur dėl dėl pustymo susidarę sniego liežuviai.

Telšių apskrityje eismo sąlygas sunkina lijundra, formuojasi plikledis.

Visoje šalies teritorijoje dirba kelių priežiūros mechanizmai, valomi bei barstomi magistraliniai, krašto ir didesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai.

Oro temperatūra nuo 4 iki 8 laipsnių šalčio, pajūryje iki 2 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną numatomas snygis, kai kur šlapdriba pereinanti į lietų. Daug kur lijundra, formuosis plikledis. Bus vėjuota, vietomis papustys. Antroje dienos pusėje kai kur pradės formuotis rūkas. Aukščiausia oro temperatūra nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.