Aliarmas Kaune: bažnyčios lifte įstrigo 16 žmonių

Gausios medikų ir gelbėtojų pajėgos iškart po vidurnakčio išsiųstos į Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčią, mat jos lifte įstrigo 16 žmonių.

Medikai ir gelbėtojai mėgina padėti įstrigusiems žmonėms.<br>M.Patašiaus nuotr.
Medikai ir gelbėtojai mėgina padėti įstrigusiems žmonėms.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jan 1, 2015, 12:42 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 8:13 AM

Pirminiais duomenimis, būrelis smalsuolių prieš vidurnaktį pakilo ant bažnyčios stogo, nes nuo jo atsiveria puiki miesto panorama ir galima pasigėrėti fejerverkais.

Besileidžiant liftas įstrigo. Su žmonėmis buvo palaikomas ryšys telefonu. Medikams pranešta, kad tarp lifte įkalintų žmonių yra besilaukianti moteris.

Labiausiai buvo baiminamasi, kad žmonių neištiktų panika, kol gelbėtojai suras būdą, kaip saugiai nuleisti liftą ant žemės.

Kristaus Prisikėlimo bažnyčia yra aukščiausias pastatas Kaune. Jos aukštis siekia 70 metrų. Pernai pavasarį gelbėtojai buvo surengę pratybas, kaip gelbėti žmones iš bažnyčios lifto, jeigu kiltų gaisras.

Gelbėtojai patikslino, kad liftas yra beveik nusileidęs ant žemės, tačiau dėl nežinomų priežasčių neatsidarė durys. Žmonėms nukentėti dėl kryčio jokio pavojaus nėra. Po kurio laiko ugniagesiai išvadavo įstrigusius žmones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.