Petardos sužalojo dvylika paauglių

Sulaužyti ir nudeginti pirštai, sužalotos akys. Tokių traumų patyrė paaugliai, neatsargiai sporgdindami petardas. Nors fejerverkai garsiausiai pokšėjo didmiesčiuose, daugiausiai nelaimingų atsitikimų užfiksuota nedideliuose miesteliuose.

Petardos gali sprogti ir rankose.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Petardos gali sprogti ir rankose.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jan 1, 2015, 2:09 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 7:16 AM

Susižaloję nepilnamečiai į ligonines pradėti vežti nuo trečiadienio ryto. Apie 10 valandą Panevėžio medikai teikė pagalbą bene labiausiai nukentėjusiam 9 metų berniukui.

Petarda jį sužalojo Sodų gatvėje. Vaikas dėl akies žaizdos, rankos pirštų kaulo lūžių ir plėštinių žaizdų išvežtas į Kauno ligoninę.

Du 14 ir 16 metų paaugliai nuo petardų nukentėjo Trakų rajone. Dar du berniukai į ligoninę atgabenti iš Vilniaus rajono.

Paaugliai susižalojo ne tik neatsargiai bandydami paleisti fejerverkus. Kėdainiuose 14-metė pakėlė nuo žemės nesprogusią petardą, kuri netikėtai sprogo mergaitės rankose ir jas apdegino. Taip pat nukentėjo ir Utenos rajone, Užpalių kaime Naujuosius metus sutikęs 15-metis.

Po vidurnakčio du vaikai buvo atgabenti į Kauno ligoninę. Akademijos miestelyje (Kauno r.), Mokyklos gatvėje akių traumą patyrė 6 metų berniukas, o 10 metų vaikas susižalojo ranką. Šešiametis paguldytas į ligoninę, vyresnysis berniukas išleistas gydytis namo.

Į Vilniaus ligoninę dėl akies nudegimo pristatytas 14-metis. Jis paaiškino, kad vidurnaktį Architektų gatvėje nepažįstamas vyras netyčia pataikė į akį petarda, kuri sprogo.

Viena nepilnametė šventinę naktį į ligoninę pateko apsinuodijusi alkoholiu. 14-metė į ligoninę buvo atgabenta iš Elektrėnuose, Draugystės gatvėje, esančių vaikų globos namų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.