Žvejai ekstremalai vos liko gyvi

Po švenčių pasivažinėti išvažiavę du klaipėdiečiai netikėtai tapo gelbėtojais. Jie išgelbėjo žvejus, rizikavusius lipti ant plonyčio ledo.

Žvejai ant ledo važiuoja ir su dviračiais.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Žvejai ant ledo važiuoja ir su dviračiais.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas Žalgevičius

Jan 1, 2015, 4:38 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 7:06 AM

Privažiavę Gargdžų pakraštyje, žvyro karjere, esantį tvenkinį vyrai pastebėjo du įlūžusius žvejus. Vyrai kapstėsi maždaug už 15 metrų nuo kranto.

Klaipėdiečiai jiems bandė nutiesti automobilyje buvusią virvę, tačiau ji pasirodė per trumpa. Tuomet jie sustabdė kitą automobilį. Tik sujungus virves pavyko pasiekti žvejus. Ant ledo gulėjo ir vieno žvejo dviratis.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas primena, kad ledas laikomas tvirtu, jeigu jo storis yra daugiau kaip 7 cm. Toks ledas jau išlaiko žmogų. Tačiau kad jis išlaikytų grupę žmonių, jo storis turi būti ne mažesnis kaip 12 cm.

Tvirtas ledas visada turi mėlyną arba žalią atspalvį, o matinės baltos spalvos arba geltono atspalvio ledas yra netvirtas. Trapus, plonas ledas būna tose vietose, kur jame įšąla medžių šakos, lentos ir kiti daiktai, o taip pat arti krūmų, medžių, nendrių. Netvirtas ledas susidaro ir tose vietose, kur įteka upeliukai, vanduo iš gamyklų, yra šaltinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.