Ligoninėje mirė žiauriai sumuštas kompozitorius T. Dobrovolskis

Policijos departamentas pranešė, kad 48 metų T.Dobrovolskis mirė 3 val. 40 min.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 6, 2015, 9:26 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 10:16 PM

Policijos departamentas pranešė, kad 48 metų T.Dobrovolskis mirė 3 val. 40 min.

Vilnietis buvo sumuštas gruodžio 24-osios naktį apie 3 val. Vilniuje, Vingrių gatvėje, šalia naktinio baro ir dėl galvos traumos paguldytas gydyti. Menininką ištiko koma.

Pratęsė suėmimą

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį dviem mėnesiams pratęsė suėmimo terminą vienam iš suimtųjų dėl kompozitoriaus Tomo Dobrovolskio sužalojimo, kuris baigėsi mirtimi.

Ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo perkvalifikuotas į nužudymą dėl chuliganiškų paskatų.

„Prokuroro prašymą pratęsti suėmimą teismas patenkino pilnai. Dėl pasikeitusių aplinkybių ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo perkvalifikuotas į nužudymą dėl chuliganiškų paskatų“, - BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė.

Ji pridūrė, kad teisėsaugos pareigūnai daro viską, kad šis nusikaltimas būtų išaiškintas ir priminė policijos raginimą atsiliepti įvykį mačiusius asmenis.

Šiuo metu byloje yra šeši įtariamieji, keturi yra suimti. Atsižvelgiant į kompozitoriaus mirtį, įtarimai bus perkvalifikuojami, byloje paskirtos įvairios ekspertizės.

Žmona iki mirties neprarado vilties

„Dabar aš atsakinga už šeimą“, – prieš kurį laiką kalbėdama su „Lietuvos rytu“ atsiduso T.Dobrovolskio žmona Akvilė. Menininkė reanimacijoje kasdien meldėsi, kad Dievas neatimtų Tomo kaip pirmojo jos vyro, kuris žuvo prie tos pačios Vilniaus ligoninės.

Gruodžio 24-ąją pabudusi 8 valandą ryto Akvilė sunerimo. Kur Tomas? Ir šuns nebuvo. Ji paskambino vyrui, bet telefonas buvo išjungtas. Kompozitoriaus žmona skubiai apsirengė ir išėjo jo ieškoti. Vilnietė pasuko į netoli jų namų esančią užeigą-barą „Vingrių 17“.

Vyras jai buvo prasitaręs, kad kartais ten užsuka išgerti alaus. T.Dobrovolskis spaudoje buvo skaitęs, kad tame bare skustagalviai ne kartą užpuolė užsieniečius, bet manė, jog jam, lietuviui, tai negresia.

Užėjusi į visą naktį dirbantį barą Akvilė ten sutiko barmeną ir kriminalistus.

„Mes dabar nedirbame“, – pasakė barmenas.

„Man nieko nereikia, tik pasakykite, ar čia buvo atėjęs vyras su šunimi?“ – paklausė ji. „Kas jūs tokia? – iškart paklausė kriminalistai. Moteris prisistatė ir išgirdo apie naktį ten įvykusias muštynes, per kurias nukentėjo ir jos vyras.

„Ar dar gyvas?“ – vos įstengė paklausti Akvilė. Išgirdusi abejojančiu balsu ištartą „na... gyvas“, ji suprato, kad sutuoktinio gyvybė pakibusi ant plauko.

Kriminalistai Akvilę nuvežė į ligoninę atpažinti sužeistojo, po to – į policijos komisariatą apklausti. Bet ką ji galėjo papasakoti apie tą naktį? Nebent tik tai, kad jos vyras yra taikaus būdo, išgėręs netampa agresyvus. Iš kompozitoriaus sklindančios gerosios energijos kupina ir jo sukurta muzika. Ne veltui klausytojai noriai lankosi jo rengiamose šviesos ir garsų terapijos sesijose.„Klausau ir medituoju. Tai – neužteršto proto muzika“, – taip apie T.Dobrovolskio kūrybą kalbėjo filosofas Leonidas Donskis.

Tai kas gi nutiko tą naktį ir kodėl būrys jaunuolių užpuolė su šunimi į barą užsukusį taikaus būdo, jokios agresijos neskleidžiantį kompozitorių?

Pokalbį su žiauriai sumušto ir ligoninėje mirusio kompozitoriaus žmona skaitykite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.