Greta Vilniaus kraupiomis aplinkybėmis žuvo pėsčiasis

Netoli Vilniaus kraupiomis aplinkybėmis žuvo per kelią be atšvaitų ėjęs pėsčiasis. Vyrą pervažiavo keli automobiliai, tarp jų ir vilkikas, kuris, kaip spėjama, nuvažiavo.

Netoli Vilniaus per kelią be atšvaitų ėjęs pėsčiasis žuvo kraupioje avarijoje.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Netoli Vilniaus per kelią be atšvaitų ėjęs pėsčiasis žuvo kraupioje avarijoje.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Jan 20, 2015, 5:56 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 12:23 PM

Incidentas kelio Vilnius-Minskas 14 km antradienį įvyko šiek tiek po 17 val. 30 min. Policijai buvo pranešta, kad čia net keli automobiliai pervažiavo žmogų.

Į įvykio vietą atskubėjus policijos patruliams ir greitosios pagalbos medikams paaiškėjo, kad žmogui padėti jau niekas nebegali. Vyras buvo žuvęs.

Pradėjus aiškintis nelaimės aplinkybes paaiškėjo, kad visų pirma pėsčiąjį partrenkė moters vairuojamas automobilis „Ford“, važiavęs Vilniaus link.

„Aš jo net nemačiau tamsoje. Pastebėjau tik paskutiniu momentu kažkokį šešėlį. Net nesupratau iš kur jis atsirado. Kai sustojau ir išlipau, pamačiau, kad žmogus jau žuvęs“, - įvykio vietoje lrytas.lt sakė smarkiai sukrėsta „Ford“ vairuotoja.

Automobilis pėsčiąjį partrenkė kairiuoju šonu. Nuo smūgio vyras buvo nublokštas atgal į priešpriešinio eismo juostą. Manoma, kad jis nuskriejo tiesiai po ratais pravažiuojančiam vilkikui. Šis net nesustojęs nuvažiavo toliau.

Neatmetama, kad vilkiko vairuotojas galėjo nepajusti, jog jo tempiamos puspriekabės ratai pervažiavo žmogų. Vilkiko ieško pareigūnai.

Vyrą netrukus dar pervažiavo paskui vilkiką važiavęs kitos moters vairuojamas automobilis „Toyota Yaris“. Vairuotoja vos suvaldė savo transporto priemonę. Pervažiavęs žmogų automobilis nuriedėjo į priešingos krypties eismo juostą, ją kirto ir sustojo šalikelėje.

Pirminiais duomenimis, pėsčiasis į kelią žengė neturėdamas atšvaitų ar kitų šviesą atspindinčių elementų. 

Trečiadienio rytą policija pranešė, jog pavyko nustatyti žuvusiojo tapatybę. Paaiškėjo, jog tai yra 1975 m. gimęs vyras.

Kaip rašoma policijos pranešime, antradienį apie 17 val. 30 min. Vilniaus r.,  kelio Vilnius–Minskas 14 km, 1964 m. gimusi moteris, vairuodama jai priklausantį automobilį „Ford Fiesta“, partrenkė staiga į kelio važiuojamąją dalį iš kairės pusės išėjusį 1975 m. gimusį pėsčiąjį, kuris tamsiu paros metu nesinešė su savimi šviečiančio žibinto, nevilkėjo ryškiaspalvės liemenės su šviesą atspindinčiais elementais bei nebuvo prie drabužių prisisegęs kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaito.

Po smūgio pėsčiąjį, nukritusį  priešpriešinėje eismo juostoje, pervažiavo priešais važiavęs krovininis automobilis, kurio markė, valstybinis numeris  ir spalva nenustatyti. Krovininio automobilio vairuotojas nesustojęs iš eismo įvykio vietos pasišalino.

Po krovininio automobilio,  gulėjusį pėsčiąjį kliudė 1989 m. gimusi moteris, kuri vairavo automobilį „Toyota Yaris“. 

Pėsčiasis nuo patirtų sužalojimų mirė eismo įvykio vietoje.

Vilniaus rajono policija dėl avarijos pradėjo ikiteisminį tyrimą ir aiškinasi nelaimės aplinkybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.