Sostinės darželyje – mirtis vaikų akivaizdoje

Viename Vilniaus darželių jau kelias dienas tvyro niūrios nuotaikos. Čia įvyko nelaimė – per rytinę mankštą vaikų akivaizdoje sukniubo pagyvenusi moteris.

Darželio kolektyvą sukrėtė moters mirtis.
Darželio kolektyvą sukrėtė moters mirtis.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Mar 3, 2015, 10:46 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 7:09 PM

Kai kurie tėvai piktinasi, kad įstaigos vadovė nuslėpė nuo jų žinią apie mirtį. Šis slaptumas paskatino kalbas, kad  velionė darželyje esą dirbo nelegaliai. Ugdymo įstaigos vadovė su tuo kategoriškai nesutinka.

Iš auklėtojų – po 5 eurus

„Tai nutiko praėjusią savaitę. Vienai auklėtojai vaikų mankštos metu pasidarė bloga, ji parkrito. Visa tai nutiko vaikams matant. Netrukus atskubėjo ir kiti suaugusieji“, – pasakojo vilnietė Vitalija. Moterį ypač nustebino ugdymo įstaigos direktorės elgesys.

„Darželio vadovė darė viską, kad niekas apie nelaimę nesužinotų ir viskas būtų nuslėpta. Taip ji elgėsi galimai dėl to, kad ši moteris ateidavo pavaduoti kitų auklėtojų, tačiau nebuvo įdarbinta. Direktorė nelaimės metu blaškėsi ir pyko, visiems buvo liepta sakyti, kad tai jos draugė, kuri ryte užsuko į svečius“, – įtarimais dalijosi pašnekovė.

Anot jos, kolektyve jau seniai tvyro įtampa, darbuotojos įbaugintos. Visoms buvo pasakyta atnešti po penkis eurus atsisveikinimo vainikui.

„Turint omenyje, kaip nesėkmingai gaivino tą moterį, baisu ir pagalvoti, kas nutiktų, jei bloga pasidarytų kuriam nors iš vaikų. Šiuo metu darželyje tvyro įtampa, daug auklėtojų apėmusi depresija, jos kelia balsą bendraudamos su vaikais. Ką jos jiems gali duoti?“ – apie personalą kalbėjo pašnekovė.

Pavaduodavo sergančias auklėtojas

Darželio vadovė Arina Petrova neneigia, kad praėjusią savaitę jos vadovaujamoje vaikų ugdymo įstaigoje nelaimės iš tiesų būta, tačiau nesutinka su teiginiais, kad mirė nelegali darbuotoja: „Ji nebuvo auklėtoja. Vaikai tuo metu darė mankštą ir iš karto buvo išvesti. Ji nukrito ne prie jų.“

Darželio vadovė neneigė, kad dalis vaikų vis dėlto matė, kaip moteriai pasidarė bloga ir ji susmuko. Paklausta, ar tiesa, kad vaikų darželyje velionė darbavosi nelegaliai, A.Petrova sakė: „Tikrai ne. Tai mano kaimynė, kuri užsuko į svečius.“ Vėliau darželio vadovė vis dėlto patikslino, kad moteris dirbdavo darželyje, kai reikėdavo pavaduoti sergančias koleges.

„Nuo šių metų nebegalėjome jos laikinai įdarbinti, nes ji nėra specialistė“, – kalbėjo įstaigos vadovė.

A.Petrova pasakojo, kad buvo kviečiama greitoji pagalba, laukiant ekipažo moterį bandė gaivinti darželio personalas ir tuo metu vaikus atvedusios mamos. „Tą dieną mūsų sveikatos priežiūros specialistė buvo kursuose Trakuose. Padėti gaivinti puolė ir mamos, medikai atvyko greitai“, – sakė darželio vadovė.

Ji taip pat pripažino, kad daliai tėvų, kurių vaikai galėjo matyti tą momentą, buvo pranešta, bet visiems tėvams – ne. „Mūsų kolektyvas labai išgyvena dėl šios nelaimės. Penktadienį darželyje pas mus kunigas, sukalbėjome maldą. Mes visi labai jaudinamės, nes tą žmogų pažinojome“, – kalbėjo A.Petrova.

Pasidomėjusi, ar istorija bus viešinama, moteris užsiminė, kad turi pažinčių tarp aukštų policijos pareigūnų ir pasirūpins, kad apie tai nebūtų rašoma.

Velionės vyras: „Ji tik lankė draugę“

Velionės vyras portalui lrytas.lt pasakojo, kad žmona pažinojo darželio vadovę daugiau nei 30 metų: „Ji dažnai užsukdavo į darželį, išgerdavo kavos. Ten dirba ir mūsų dukterėčia, su ja pasimatydavo. Tą rytą apsilankiusi darželyje ji užsuko į sporto salę ir ten sukniubo“.

Vyras įsitikinęs – nelaimė, nutikusi darželyje, yra tik nelemtas atsitiktinumas, kuris pakurstė piktus žmonių spėliojimus, jog ji galėjo dirbti nelegaliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.