Kelyje Vilnius-Trakai į kelią išbėgo briedis, vairuotojas žuvo

Vienas žmogus žuvo ir vienas buvo sužalotas sekmadienio vakarą Vilniaus pakraštyje lengvajam automobiliui susidūrus su briedžiu, nuskriejus nuo kelio ir įsirėžus į medžius. Beveik neabejojama, kad viena iš tragedijos priežasčių gali būti milžiniškas automobilio greitis. Po susidūrimo su briedžiu, prieš įsirėždama į medžius, mašina dar maždaug pusantro šimto metrų skriejo minkštu gruntu šalikelėje.

Po susidūrimo su briedžiu „Volvo“ nuskriejo į medžius – vairuotojas žuvo, keleivė sužeista.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Po susidūrimo su briedžiu „Volvo“ nuskriejo į medžius – vairuotojas žuvo, keleivė sužeista.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Mar 8, 2015, 6:12 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 6:16 AM

Nelaimė kelyje Vilnius-Trakai, važiuojant nuo sostinės, ties posūkiu į Lentvarį, įvyko apie  18 val. Pasak liudininkų, prieš dideliu greičiu skriejusį automobilį „Volvo“ netikėtai iššoko nemažas briedis.

Automobilis gyvūną nubloškė, nuskriejo nuo kelio, maždaug 150 metrų lėkė minkštu gruntu kelkraštyje, įvažiavo į miškelį ir trenkėsi į medį.

Automobilį vairavo 1988 m. gimęs vaikinas, kartu važiavo 26 metų moteris. Ji po avarijos nugabenta į ligoninę. Čia jai diagnozuotas galvos smegenų sukrėtimas ir veido kaulų lūžiai. Tuo tarpu vienoje saugos tarnyboje dirbęs S.G.M. žuvo. Jo kūną iš sumaitotos mašinos traukė ugniagesiai.

Per avariją žuvo ir tragišką eismo įvykį sukėlęs briedis.

Nustatyta, kad žuvęs vairuotojas turėjo 9 metų vairavimo stažą. Tuo pat metu beveik neabejojama, kad viena iš nelaimės priežasčių galėjo būti didžiulis automobilio greitis. 

„Kad po susidūrimo automobilis tiek nuskrietų ir dar su tokia jėga rėžtųsi į medį... O ir briedis nebuvo smulkus. Jis irgi gerokai nublokštas į šoną... Greitis tikrai turėjo būti nemažas“, – įvykio vietoje svarstė pareigūnai.

Kokiu tiksliai greičiu važiavo automobilis, dabar turės nustatyti ekspertai. Jie taip pat turės ir nustatyti ir tai, ar vairuotojas buvo blaivus. Tai paaiškės ištyrus jo kraują.

Vieta, kur įvyko nelaimė, yra laikoma viena iš šiame kelyje avaringiausių. Tuo metu, kai įvyko avarija, į Vilnių važiavo didžiulė automobilių kolonos. Jei „Volvo“ po susidūrimo su briedžiu būtų išskriejęs į priešingos krypties eismo juostą, avarijos pasekmės būtų sunkiai nupasakojamos.

Vilniaus policija dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą ir aiškinasi nelaimės aplinkybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.