Per gaisrą Rokiškyje žuvo mergaitė ir pas ją viešėjusi draugė

Per gaisrą Rokiškyje šeštadienio naktį žuvo du vaikai.

Tragiška nelaimė Rokiškyje pražudė dvi mažametes.<br>V.Skujos nuotr.
Tragiška nelaimė Rokiškyje pražudė dvi mažametes.<br>V.Skujos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2015-03-14 08:38, atnaujinta 2018-01-10 12:12

Nelaimė įvyko Vilniaus gatvėje 2 numeriu pažymėtame mediniame name. Pranešimas apie nelaimę gautas 4 val. 59 min.

Gaisras kilo namo mansardoje. Kai 5 val. 02 min. atvyko gelbėtojai, dalis stogo jau degė atvira liepsna.

Ugniagesiai iš liepsnojančio buto išnešė dvi apdegusias mažametes. Į nelaimės vietą atvažiavo trys greitosios pagalbos automobiliai. Pirminiais duomenimis, medikai dar bandė gaivinti vieną mergaitę, tačiau vaiko gyvybės išgelbėti nepavyko. Jos draugė, išnešta į lauką, jau buvo be gyvybės ženklų.

Spėjama, kad gaisras galėjo įsiplieksti dėl dujų nuotėkio. Įtariama, kad iš nesandaraus dujų baliono per naktį pamažu tekėjo dujos. Anksti rytą mansardoje gyvenantis vyras norėjo parūkyti. Pabandęs prisidegti cigaretę, jis sukėlė gaisrą. Pirmiausia nugriaudėjo sprogimas, paskui žaibiškai plykstelėjo ugnis. Ji užkirto kelią į kambarį, kuriame miegojo dvi mažametės draugės. 

Mansardoje, kurioje šeštadienio paryčiais įsisiautėjo liepsnos, gyveno jauna pora Gitana ir Andrius su dviem vaikais – dešimtmete dukra ir ketverių metų sūnumi. Sugyventiniai su dviem atžalomis nuomojosi butą. Penktadienio vakarą pas juos liko nakvoti dukros bendraklasė. Viešnios tėvai gyvena netoliese. Niekas nenujautė tragedijos.    Kai rytą mansardoje netikėtai plykstelėjo ugnis, Andrius dar bandė per liepsnas prasibrauti į kambarį, kuriame miegojo abi dešimtmetės. Tačiau vyrui nepavyko išgelbėti mergaičių. Jis pats stipriai apdegė rankas ir kojas. Rokiškėnas greitosios pagalbos automobiliu buvo išgabentas į Respublikinę Panevėžio ligoninę, iš ten – į Kauną. Jam medikai nustatė antro laipsnio kūno nudegimus. 

Iš liepsnojančio buto antrame aukšte spėjo išbėgti ir išsigelbėti Gitana su savo mažuoju sūnumi. Kaimynai pasakojo, kad moteris buvo neblaivi, jos organizme buvo rasta alkoholio. Gaisro priežastis tiria ekspertai.

Paaiškėjo, kad rokiškėnų šeima, kurios namuose kilo gaisras, buvo gerai pažįstama šio miesto policijai.   Rokiškio policijos atstovė Roma Šakalienė LRT radijo žurnalistams teigė, jog sugyventiniai į jų akiratį buvo patekę dėl girtavimo ir smurto šeimoje.

Manoma, kad jie girtavo  ir visą naktį prieš nelaimę. Rytą Gitana ir Andrius pareigūnams prisipažino, jog išgėrė pustrečio litro alkoholinių gėrimų. Su mažamečiu sūnumi iš gaisro išsigelbėjusios moters organizme rasta 1,6 promilės alkoholio. Įtariama, kad įkaušę jie galėjo pamiršti užsukti dujų balioną. 

Ugniagesiai dar aiškinasi gaisro priežastis, tačiau gyventojų pasakojimas apie dujų nuotėkį ir nuo cigaretės įsiplieskusias liepsnas jiems atrodo tikėtinas. „Taip galėjo būti, tačiau tikslias priežastis aiškinsis  ekspertai, tyrimą atlieka ir policija“, – LRT radijui teigė  Rokiškio  priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo valdybos inspektorius Virgilijus Kulikauskas. 

Pareigūnas teigė,  kad gavę pranešimą apie nelaimę ir ugniagesiai, ir ktios tarnybos reagavo žaibiškai. Bendrajam pagalbos centrui apie gaisrą buvo pranešta 4 valandą 59 minutės, o pirmasis ugniagesių ekipažas prie namo buvo jau po 3 minučių. 

„Visi gaisrai kyla žaibiškai ir plečiasi labai greitai, todėl brangi kiekviena sekundė“, – kalbėjo ugniagesių  atstovas.

Po šios nelaimės policija žada kreiptis į Rokiškio vaiko teisių apsaugos tarnybą, kad  specialistai įvertintų, ar keturmetis berniukas  toliau gali gyventi girtaujančioje ir smurtaujančioje šeimoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.