Uždegė laužą – supleškėjo kaimynų pastatai

Dėl neatsargaus elgesio su ugnimi supleškėjo ūkiniai pastatai Buitūnų kaime, Kuktiškių seniūnijoje (Utenos r.)

Sudegė klojimas, ūkinis pastatas, vienas negyvenamos sodybos statinys.<br>J. Pavilonienės nuotr.
Sudegė klojimas, ūkinis pastatas, vienas negyvenamos sodybos statinys.<br>J. Pavilonienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 18, 2015, 12:39 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 3:19 PM

Antradienį apie 13 valandą žmonės pastebėjo, kad per sausus pernykštės žolės plotus ritasi liepsnos liežuviai, o ugniagesius gelbėtojus iškvietė pro šalį keliu važiuojantys policijos pareigūnai. Tačiau kol atvyko gausios ugniagesių gelbėtojų pajėgos, liepsnos jau apėmė dviejų negyvenamų sodybų statinius.

Kaip rašo portalas udiena.lt, pirminiais duomenimis, gaisras kilo dėl to, kad viena Buitūnų kaimo gyventoja sukūrė laužą, o esant nepalankiam vėjui ugnis persimetė į sausą pernykštę žolę, todėl akimirksniu ugnis išplito po didelius žolės plotus.

„Šiuo metu informacija renkama, tad nieko konkrečiai pasakyti negaliu. Žinau tik tiek, kad sudegė keturi pastatai ir liepsnoja dideli žemės plotai“, – sakė Utenos APGV Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyr. inspektorius Dalius Venslovas.

Atskubėję ugniagesiai gelbėtojai ėmė gesinti liepsnojančius pastatus, o kiti ėmė kovoti su liepsnojančiais žolės plotais, jiems į talką atskubėjo ir patys buitūniškiai. Netoliese gyvenantis Rimantas gūžčiojo pečiais ir prisipažino nesuprantąs, kodėl žmonės sukuria laužą tuomet, kai aplink sausa žolė.

„Netoli namų yra tokia kalvelė, užlipau ant jos ir pamačiau dūmus. Iš pradžių dar puoliau gesinti žolę, bet pamačiau, kad tai beprasmiška – situacija buvo nevaldoma. Teko laukti ugniagesių. Visa tai vyko apie 13 valandą“, – pasakojo išsigandęs buitūniškis Rimantas, kuris teigė, kad praeityje tokio didelio gaisro jam neteko regėti.

Pirminiais duomenimis, sudegė klojimas, ūkinis pastatas, vienas negyvenamos sodybos statinys, kuriame buvo laikomi įvairūs namų apyvokos daiktai, lauko tualetas. Pasak Buitūnų kaimo gyventojų, abiejose sodybose šeimininkai nuolat negyveno. Į vieną iš jų sodybos savininkai atvažiuodavo dažniau – čia sodindavo daržus, turėjo šiltnamį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.