Pranešta apie sprogmenį Klaipėdos „Akropolyje“, evakuoti žmonės

Vos nurimo aistros dėl SMS žinutės apie neva padėtą sprogmenį Vilniaus oro uoste, buvo pranešta apie kitą pavojaus atvejį.

Įvykio vietoje dirbo tarnybos.<br>S.Purytės nuotr.
Įvykio vietoje dirbo tarnybos.<br>S.Purytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė, Reda Rutkauskienė

Mar 19, 2015, 10:59 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 5:49 PM

Ketvirtadienio vakarą anonimas informavo apie sprogmenį Klaipėdos „Akropolyje“. Į įvykio vietą sulėkė gausios policijos, ugniagesių ir medikų pajėgos.

Paskelbtas planas „Skydas“.

Grasinimo sulaukta apie 22 val. 24 min.

Iš prekybos centro buvo evakuoti klientai ir darbuotojai. Tiesa, jų buvo jau nebe daug. Prekybos centre buvo likę „Maxima“ parduotuvėje apsipirkinėję klientai bei darbuotojai, taip pat kino teatre filmus žiūrėję žmonės. Likusių parduotuvių darbuotojai savo darbus jau buvo baigę. Didžioji dalis parduotuvių „Akropolyje“ dirba iki 22 val.

„Maždaug vidury filmo per garsiakalbį salėje išgirdome raginimą nedelsiant palikti prekybos centrą. Visi susižvalgė, bet niekas nereagavo. Tik kai pakartojo antrą kartą, po truputį salė pradėjo judėti“, – pasakojo kartu su mergina filmą žiūrėjęs klaipėdietis. Abu prieš vidurnaktį stovėjo netoli įėjimo ir laukė, kuo viskas baigsis.

„Klausėme, ar mums grąžins bilietus. Sakė, kad paaiškės, kai policija viską išsiaiškins“, – kalbėjo vaikinas.

Jo teigimu, vien iš dviejų kino salių, kuriose buvo rodomi filmai, išėjo apie 30-40 žmonių.

Prie pagrindinio „Akropolio“ įėjimo stovėjo keli policijos, ugniagesių ir greitosios medicinos pagalbos automobiliai. Prie prekybos centro durų stoviniavo keli apsaugos darbuotojai. „Viską paaiškins atsakingieji“, – nesiryžo pasakoti, kas nutiko darbuotojai.

Kadangi nebuvo įvardinta konkreti vieta, kur sprogmuo galimai yra padėtas, todėl išminuotojai patikrino visą pastatą. Išminuotojai didžiulį pastatą patikrino per keletą valandų – apie 1 val. nakties darbai buvo baigti. Kaip ir tikėtasi, sprogmuo nebuvo rastas.

Policijos duomenimis, pranešimai dėl Vilniaus oro uosto ir Klaipėdos „Akropolio“ nėra susiję.

Kaip lrytas.lt sakė Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai, į Bendrąjį pagalbos centrą paskambino vyras ir pasakė, kad „Akropolyje“ padėtas sprogmuo. Vyriškis ištarė šiuos žodžius ir padėjo telefono ragelį. Fone girdėjosi šūkavimai ir juokas.

Atvykę pareigūnai evakavo žmones ir aptvėrė teritoriją. Atvykę Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai ėmėsi apieškoti patalpas.

Pareigūnai aiškinasi, ar tai ne melagingas pranešimas.

Tą patį vakarą ant kojų Vilniuje buvo sukeltos tarnybos. Į Bendrąjį pagalbos centrą atėjo SMS žinutė, kad Vilniuje, po valandos sprogs Vilniaus oro uostas. Paaiškėjo, kad pranešimas buvo melagingas.

Daugiau apie tai skaitykite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.