Naktį pakaunėje siautėjęs gaisras pražudė du žirgus

Naktį į antradienį Pagynės kaime (Kauno r.) veikiančiame žirgyne įsišėlo ugnis, pražudžiusi du žirgus.

Naktį iš pirmadienio į antradienį Pagynėje kilus gaisrui ugnis nepataisomai suniokojo žirgyno „Eskadronas“ pastatus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Naktį iš pirmadienio į antradienį Pagynėje kilus gaisrui ugnis nepataisomai suniokojo žirgyno „Eskadronas“ pastatus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Mar 24, 2015, 9:58 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 10:38 AM

Apie gaisrą pranešta maždaug 3 valandą 30 minučių.

Gaisrą pirmasis pastebėjo Kauno rajono jojimo sporto klubo „Eskadronas“ direktorius Egidijus Zakarevičius, kartu su šeimos nariais gyvenantis šalia esančiame pastate.

Vyras pažadino sūnų, abu puolė gelbėti brangiausio turto – sportinių žirgų. Apie nelaimę nedelsiant pranešta ir ugniagesiams, šiems atvykus arklidžių pastatas jau degė atvira liepsna.

„Puolėme vesti žirgus į lauką, tačiau panikos apimti ristūnai puldavo atgal į ugnį“, – dramatiškas akimirkas prisiminė E.Zakarevičius.

Tėvui su sūnumi pavyko išgelbėti 12 žirgų, tačiau 2 žuvo liepsnose.

Paklaustas apie gaisro priežastis, žirgyno vadovas sakė turintis įvairių minčių. Ramybės E.Zakarevičiui neduoda ir galimo padegimo versija.

„Elektros instaliacija buvo tvarkinga. Neseniai mus tikrino priešgaisrinės saugos specialistai, jie aptiko tik nežymius trukumus. Ant kai kurių prietaisų dėžių nebuvo lipdukų, kelių gesintuvų galiojimo laikas buvo pasibaigęs“, – lrytas.lt pasakojo žirgyno vadovas.

Ugnis įsiplieskė lauke, toje vietoje, kur buvo sukrautas neseniai įsigytas pašaras arkliams – 20 šieno rulonų. Užsiliepsnojus šienui, liepsnos persimetė į arklides.

„Toje vietoje, kur buvo sukrautas praėjusį šeštadienį pirktas šienas, nebuvo nei elektros prietaisų, nei kitų daiktų, nuo kurių galėtų kilti gaisras. Todėl peršasi viena išvada – tyčinis padegimas“, – svarstė E.Zakarevičius.

Ugnis žirgyno pastatus suniokojo nepataisomai. Arklides belieka tik nugriauti, nuo kaitros stipriai nukentėjo šalia stovintis metalinis angaras, kuriame buvo įrengtas maniežas.

„Sunku pasakyti kokie patirti nuostoliai. Jie milžiniški, nes viską reikės kurti iš naujo“, – sielojosi E.Zakarevičius.

Žirgyno vadovą guodžia tik tai, jog turtas buvo draustas.

Tai jau antrasis gaisras šiame žirgyne. Prieš aštuonerius metus ugnis buvo sunaikinus „Eskadrono“ pastatus. Tąkart gaisras kilo dėl pačių darbuotojų neatsargumo. Vežant pašarus nuo įkaitusio sunkvežimio duslintuvo užsidegė šienas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.