Staigi mirtis pakirto žymų Šiaulių mediką E.Mikaliūną

Respublikinės Šiaulių ligoninės Psichiatrijos klinikos kolektyvas patyrė didelį smūgį – staiga mirė ilgametis šios įstaigos direktorius Eugenijus Mikaliūnas.

E.Mikaliūną pakirto aneurizma.
E.Mikaliūną pakirto aneurizma.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Mar 25, 2015, 3:36 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 7:27 AM

Didelę patirtį turintis psichiatras, kuriam suteiktas Nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo vardas, netikėtai mirė eidamas 65-uosius metus.

E.Mikaliūnas blogai pasijuto praėjusį šeštadienį važiuodamas automobiliu. Stiprus galvos skausmas mediką privertė sustoti. Netrukus vyras prarado sąmonę.

Atskubėjęs Šiaulių greitosios pagalbos automobilis E.Mikaliūną nuvežė į Kauno klinikas.

Medikai pacientui diagnozavo aneurizmą – trūko galvos kraujagyslė.

Visos pastangos išgelbėti E.Mikaliūno gyvybę buvo bevaisės – sąmonės taip ir neatgavusio Respublikinės Šiaulių ligoninės Psichiatrijos klinikos direktoriaus gyvybė užgeso antradienį trečią valandą nakties.

E.Mikaliūnas gimė ir užaugo Sedoje (Mažeikių raj), baigęs vidurinę mokyklą studijavo Kauno medicinos institute, kur įgijo psichiatro diplomą, o po rezidentūros – ir psichiatro kvalifikaciją.

Pirmąja E.Mikaliūno darboviete tapo Rokiškio psichiatrijos ligoninė, kurioje jis dirbo nuo 1975 iki 1989 metų.

Nuo 1989 metų E.Mikaliūnas buvo pakviestas vadovauti Šiaulių psichiatrijos ligoninei, kurios vadovu dirbo iki šiol.

Profesionalus psichiatras daug dėmesio skyrė ne tik sergančiųjų psichikos ligomis gydymui, bet ir psichikos sveikatos sistemos tobulinimui.

E.Mikaliūno dėmesio bei pagalbos sulaukė ne vienas priklausomybių ligomis sergantis žmogus – psichiatrijos klinikos direktorius padėjo Šiauliuose įsikurti anoniminių alkoholikų grupei.

Sukaupta patirtimi E.Mikaliūnas dalinosi ne tik su Lietuvos, bet ir užsienio psichiatrais, skaitė pranešimus konferencijose Ispanijoje, Estijoje, Suomijoje, Vokietijoje.

Psichiatrijos klinikos, kuriai vadovavo E.Mikaliūnas, darbuotojai apie direktorių negailėjo gerų žodžių – paprasto būdo išmintingas vadovas rūpinosi visai pavaldiniais neišskirdamas jų rango, sugebėdavo rasti išeitį iš kebliausių padėčių.

Kartu su gydytoja taip pat dirbančia žmona Ona E.Mikaliūnas išaugino penkis vaikus, jau buvo spėjęs susilaukti septynių vaikaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.