Zarasų rajone iš poilsio namelių liko pelenų krūva

Iki pamatų sudegę aštuoni poilsio nameliai Zarasų rajone esančioje vaizdingoje Vencavo ežero pakrantėje. Tokį vaizdą išvydo antradienį į poilsiavietę atvykusi jos darbuotoja. Įtariamas tyčinis padegimas.

Ugnis nušlavė pastatus nuo žemės paviršiaus.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Ugnis nušlavė pastatus nuo žemės paviršiaus.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas“)

Mar 25, 2015, 12:05 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 8:01 AM

Manoma, kad gaisras poilsiavietėje, esančioje Dusetų seniūnijoje, Naujasodžio kaime, įsiplieskė savaitgalį, bet jo padariniai buvo pastebėti tik antradienį.

Trys iš sudegusių medinukų priklausė privatiems asmenims, o penki buvo Panevėžio savivaldybės turtas. Savivaldybė juos vasarą nuomodavo.

„Poilsiavietė nebuvo labai populiari. Nameliai be patogumų, vandenį reikėdavo semti iš šulinio. Poilsio bazė savivaldybei priklausė nuo 1997 metų“, – pasakojo namelius prižiūrėjusios bendrovės „Panevėžio būstas“ direktorė Virginija Čiurlienė.

Panevėžiečiams nuvykti iki poilsiavietės susidarydavo nemažas kelio gabalas – beveik 150 kilometrų į vieną pusę.

Praėjusią savaitę Panevėžio savivaldybės kvietimu Naujasodžio kaime apsilankė turto vertintojai. Savivaldybė rengėsi dešimt medinukų, tris valčių prieplaukas ir miške esantį tualetą perduoti į aukcioną, kuriame tikėtasi parduoti pelno neduodančią poilsiavietę.

Pastaruosius kelerius metus pajamos iš vasarą atvykstančių poilsiautojų nepadengdavo namelių eksploatavimo išlaidų.

„Buvo nutarta parduoti ne visą Vencavo kompleksą, bet kiekvieną namelį atskirai, nes visos poilsiavietės niekas nepirko.

Prieš tai buvo skelbta 19 aukcionų, bet neatsirado jais rimtai susidomėjusių pirkėjų“, – sakė Panevėžio savivaldybės Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vadovas Antanas Stoka.

Po savaitgalį įvykusio gaisro iš dešimties savivaldybei priklausiusių poilsio namelių liko penki. Juos vis vien bus bandoma parduoti.

Turto bankas neleido parduoti žemės, ant kurios stovi statiniai. Statinius įsigiję nauji šeimininkai turėtų nuomotis valstybinę žemę, ant kurios stovi poilsio namukai.

V.Čiurlienė sakė, kad apsilankiusi prie sudegusių poilsio namelių ji iki šiol negali atsigauti. Vaizdai buvusiame poilsio komplekse – siaubingi.

„Trys iš aštuonių ugnies nusiaubtų namelių priklauso privatiems asmenims. Du privatūs statiniai buvo rekonstruoti, trečiasis irgi baigiamas, tetrūko pakeisti stogą“, – pasakojo „Panevėžio būsto“ vadovė.

Neatmetama, kad poilsio bazę galėjo padegti asmenys, norėję pirkti žemės sklypą vaizdingoje vietoje prie ežero. Bet padegėjai nežinojo, kad žemė nebus parduodama kartu su statiniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl įvyko visuotinis elektros išjungimas Ukrainoje?