Vilniaus oro uoste keleivį ištiko širdies smūgis

Tik nusileidęs Vilniaus oro uoste Lenkijos kompanijos LOT vienas pilotų kreipėsi pagalbos dėl staiga sunegalavusio keleivio, įtardamas, kad šį ištiko širdies smūgis. Kadangi Vilniaus oro uoste medicinos punkto nėra, buvo iškviesta greitoji pagalba iš miesto. Ji atvyko po maždaug 13 minučių. Nutūpimo aikštelėje triūsę darbininkai pagalbos suteikti nemokėjo. Laimė, keleivio būklė pasirodė ne itin bloga. Medikams suteikus pagalbą, jis atsigavo.

Tarptautinis Vilniaus oro uostas sulaukia vis daugiau keleivių, todėl žadama grąžinti medicininės pagalbos punktą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tarptautinis Vilniaus oro uostas sulaukia vis daugiau keleivių, todėl žadama grąžinti medicininės pagalbos punktą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Apr 1, 2015, 2:33 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 7:44 PM

Vilniaus oro uosto atstovai pripažįsta, kad taupymo sumetimais medicinos punktas buvo panaikintas, pirmąją pagalbą teikti apmokyti oro uosto darbuotojai. Pagalbą suteikti moka, bet medicininių paslaugų teikti neprivalo ir už jų kokybę neatsako.

Lietuvos oro uostų atstovė Inga Baltrušaitienė teigė, kad dėl incidento su LOT keleiviu galimai kaltas nesusipratimas.

„Galėjo taip būti, jog lėktuvo pilotas kreipėsi ne tiesiai į oro uoste dirbančius ir pirmąją pagalbą teikti apmokytus darbuotojus, o į antžeminio aptarnavimo įmonę, neturinčią apmokytų darbuotojų, ir šie iškvietė medicinos pagalbą“, – aiškino I.Baltrušaitienė.

Vilniaus oro uosto vadovai pripažįsta, kad panaikinus medicinos punktą iškilo problemų ir dabar vyksta derybos su Sveikatos apsaugos ministerija šias paslaugas vėl grąžinti. Dabar oro uoste yra tik patalpa, skirta  greitosios pagalbos medikams teikti paslaugas.

„Iškilus poreikiui, stengiamasi reaguoti kaip galima greičiau, t. y. pirmosios pagalbos apmokyti darbuotojai teikia pirmąją pagalbą ir kviečia greitąją medicinos pagalbą (GMP). Su GMP yra susitarta, kad ji būtų pasirengusi greitai atvykti pagal mūsų iškvietimus“, – tikino I.Baltrušaitienė.

Ji paaiškino, jog oro uoste yra net trys automatiniai širdies defibriliatoriai. Du iš jų – atviroje erdvėje, vienas – apsaugos darbuotojų žinioje.

Oro uosto aviacijos saugumo darbuotojai yra apmokyti naudoti šiuos pirmosios pagalbos teikimo aparatus. Kada medicininės pagalbos punktas bus vėl įsteigtas Vilniaus oro uosto patalpose, vadovai dar negali pasakyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.