Vilniuje pareigūnai rado 2 pasimetusius vaikus, tėvų – nė kvapo

Vilniaus policijos pareigūnai ketvirtadienį po pietų miesto centre aptiko du mažus be priežiūros paliktus vaikus.

Vilniaus centre policijos pareigūnai rado du pasimetusius vaikus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Vilniaus centre policijos pareigūnai rado du pasimetusius vaikus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Apr 9, 2015, 4:15 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 5:06 AM

Vienišus maždaug 3–4 metų vaikus Vilniaus policijos patruliai Upės g. pastebėjo apie 14 val. 50 min. Atkreipę dėmesį, kad greta vaikų nėra suaugusiųjų, pareigūnai vaikus užkalbino.

Mažyliai apie save policininkams nieko papasakoti negalėjo. Tad pareigūnai abu vaikus perdavė Vilniaus m. savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojams.

Informacija apie rastus vaikus perduota ir Vilniaus m. 1-ojo policijos komisariato tyrėjams. Šie pradėjo rinkti medžiagą apie  įvykį ir tiria jo aplinkybes.

Vilniaus miesto savivaldybės  Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Lina Juškevičienė lrytas.lt sakė, kad vaikai buvo nuvežti į ligoninę ir ten apžiūrėti. Jokių sužalojimų ar ligų nepastebėta. Iš karto po abu berniukai buvo apgyvendinti Vilniaus miesto krizių centre.

„Jie yra sveiki, tačiau neprižiūrėti. Jie buvo apleisti, labai alkani ir labai murzini“, – sakė L.Juškevičienė.

Ji tvirtina, kad visų pirma bus bandoma išsiaiškinti, iš kokios šeimos abu vaikai yra – vaiko teisių specialistams žinomos ar ne. Taip pat bandoma nustatyti, jie vilniečiai ar atvykę iš kitur.

Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos teigimu keista, kad net ir praėjus kelioms valandoms po to, kai policijos patruliai surado pasimetusius vaikus, jų niekas nekas nepasigedo. 

Tuo tarpu policijos žiniomis, apie 15 val. 58 min. į pareigūnus kreipėsi vyras, kuris pranešė, jog prie Baltojo tilto prižiūrėjo draugų vaikus, o šie maždaug prieš pusantros valandos dingo. Vyriškis tvirtino, kad iš pradžių pats bandė ieškoti 2,5 metų ir 3,5 metų berniukų, tačiau nesėkmingai.

Į policiją paskambinus šiam vyriškiui, apie incidentą buvo informuoti ir vaikų tėvai.

L.Juškevičienė sako, kad po to, kai į Vaiko teisių apsaugos tarnybą kreipsis berniukų tėvai, bus bendraujama su jais ir bandoma išsiaiškinti, kas tai per šeima.

„Jokių vaikų paėmimų iš karto pas mus nėra. Visų pirma reikia išsiaiškinti daugybę dalykų. Nebent tai būtų seniai žinoma šeima ir su ja socialinis darbas nebeįmanomas. Tada taip. Tada vaikai bus paimti iš šeimos. Kol kas mes turim tik vaikus ir nežinome, kas tai per šeima. Tačiau ir atsiradus tėvams, vaikų iš karto negalime perduoti, yra tam tikros procedūros. Tėvai turi rašyti mums prašymus, mes tirsim jų buities sąlygas... Juos prižiūrėjęs asmuo to padaryti jau negalės. Šitie vaikai dabar gali būti atiduoti tik tėvams ir tik ištyrus visą situaciją“, – sakė L.Juškevičienė.

Ji teigia, kad ketvirtadienį nutikęs įvykis yra išskirtinis ir Vilniaus miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus praktikoje itin retas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.