Pabradės degtindarius pasieniečiai paliko be naminukės

Švenčionių rajono miške pasieniečiai užklupo du vietinius gyventojus, susiruošusius virti naminę degtinę.

Pabradės degtindarius pasieniečiai paliko ir be įrangos, ir be naminukės.<br>VSAT nuotr.
Pabradės degtindarius pasieniečiai paliko ir be įrangos, ir be naminukės.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 10, 2015, 10:42 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 4:03 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį VSAT Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai patikrino vietovę ties Švenčionių rajono Katelnikų ir Padvarės kaimais. Čia augančiame Pabradės miške VSAT pareigūnai pastebėjo ir sulaikė vyrą. Išsiaiškinta, kad jis yra 45 metų Pabradės gyventojas. Šalia gulėjo maišas su malkomis bei mielėmis.

Tęsiant vietovės apžiūrą už keliasdešimties metrų pasieniečiai miške aptiko malkomis kūrenamą metalinę talpyklą, nuo kurios tiesėsi vamzdžiai į panašias metalines talpas. Čia sukiojosi dar vienas vyras. Paaiškėjo, kad jis taip pat yra 45 metų pabradiškis.

Šioje vietoje rasta 15 tuščių plastmasinių bei metalinių 200 litrų talpos statinių, 4 maišai miltų, malkų atsargos. Įtariama, kad 45-erių pabradiškis čia spėjo ant žemės išlieti naminės raugą.

Neabejojama, kad pabradiškiai čia virė naminę degtinę. Įtarimai dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų ir aparatų jiems gaminti laikymo pareikšti šalia talpyklos sulaikytam vyrui. Jam už tokį nusikaltimą gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą pradėję Ignalinos rinktinės pasieniečiai. Įranga bus perduota tirti ekspertams, po kurių išvadų bus priimti tolesni procesiniai sprendimai. Abu pabradiškiai apklausti ir paleisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.