Prokuratūra nutraukė bylą dėl brolio ir sesers žūties avarijoje

Utenos apylinkės prokuratūroje nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl žiaurios avarijos, įvykusios pernai gruodį Molėtų rajone. Per šią didelį atgarsį sukėlusią avariją žuvo brolis ir sesuo, dar trys žmonės buvo sužaloti.

Prokuratūra nutraukė bylą dėl brolio ir sesers žūties šioje avarijoje.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Prokuratūra nutraukė bylą dėl brolio ir sesers žūties šioje avarijoje.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Apr 14, 2015, 10:40 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 9:24 PM

Kaip lrytas.lt informavo Utenos apylinkės prokuratūros prokuroras Gintaras Čekuolis, sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą priimtas penktadienį.

„Tyrimas nutrauktas nustačius, kad eismo įvykio kaltininkas automobilio „Volvo“ vairuotojas J.Skardžius žuvo. Nustatyta, kad būtent jis išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su atvažiuojančiu automobiliu „VW Bora“,- teigė prokuroras.

Ši tragišką didelį atgarsį visuomenėje sukėlusi avarija įvyko pernai gruodžio 8 d. Molėtų rajone. Tądien apie 8 val. 05 min. kelio Vilnius – Utena 76 km susidūrė priešpriešais važiavę automobiliai „Volvo S60“, vairuojamas Justino Skardžiaus (giom. 1989 m.), ir „VW Bora“, vairuojamas Dmitrijaus Čistobajevo (gim. 1988 m.).

Netrukus į avarijos vietą atskubėjo policijos patruliai, keli greitosios pagalbos automobiliai ir ugniagesiai gelbėtojai. Tai ką jie išvydo įvykio vietoje, buvo kraupu. Vienas sudaužytas automobilis stovėjo kelkraštyje, viduje užspausti žmonės vaitojo. Kita mašina buvo nuskriejusi nuo kelio, iš pradžių net buvo sunku suprasti jos markę.

Dar iki atvykstant pagalbai pro šalį važiavę žmonės nuo galinės „Volvo“ sėdynės ištraukė vieną sužalotą žmogų. Nukentėjęs Tomas Juškėnas (gim. 1990 m.) buvo perduotas atskubėjusiems greitosios pagalbos medikams. Tuo tarpu ugniagesiai pradėjo vaduoti kitus mašinose užspaustus žmones.

Iš „VW Bora“ du sužeisti jauni žmonės buvo išlaisvinti gana greitai. Jie labai sunkiai sužaloti. Nukentėjusius vairuotoją D.Čistobajevą ir keleivį Aurimą Šėžą (gim. 1992 m.) medikai skubiai išvežė į ligoninę.

Paaiškėjo, kad automobilio „Volvo“ vairuotojas Justinas Skardžius (gim. 1989 m.) per susidūrimą iš karto žuvo. Jo kūną iš metalo laužo krūvos ištraukę gelbėtojai pradėjo vaduoti greta sėdėjusią keleivę. Kad ją ištrauktų, ugniagesiai turėjo gerokai paplušėti.

Po kiek laiko ištraukus merginą buvo konstatuota jos mirtis. Paaiškėjo, kad tai vairuotojo sesuo Monika Skardžiūtė (gim. 1993 m.).

Dėl avarijos buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris dabar nutrauktas, kadangi nelaimės kaltininkas žuvo. Kodėl tiesiame kelyje įvyko tokia skaudi nelaimė, taip ir liks neaišku. J.Skardžių pažinoję žmonės po avarijos tvirtino, kad jis nebuvo patrakęs vairuotojas.

„Justinas buvo atsakingas, patyręs vairuotojas. Jis nelakstė ir be reikalo nerizikavo.

Kažkas turėjo nutikti, kad mano sūnus išvažiavo į kitą juostą. Juolab kad trenkta į jo automobilio dešinįjį šoną, o tai rodo, kad jis bandė išvengti susidūrimo“, – praėjus kuriam laikui po nelaimės dienraščiui „Lietuvos rytas“ sakė ir gedintis žuvusiųjų tėvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.