Kas vyko dingusios S. Rakauskaitės šeimoje? Prabilo artimieji

Mįslingas Pakruojo rajono gyventojos 22 metų Samantos Rakauskaitės dingimas neduoda ramybės ne tik jos artimiesiems, bet ir anksčiau jos nepažinojusiems Linkuvos gyventojams.

Iš šių namų šeštadienį ryte prapuolė čia kartu su bendraamžiu sugyventiniu gyvenusi S.Rakauskaitė.<br>R.Vitkaus nuotr.
Iš šių namų šeštadienį ryte prapuolė čia kartu su bendraamžiu sugyventiniu gyvenusi S.Rakauskaitė.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2015-04-15 22:06, atnaujinta 2018-01-06 17:42

S.Rakauskaitės bendraamžis sugyventinis Šarūnas Žemaitis jos pasigedo šeštadienį ryte. Nepavykus surasti dingusios gyvenimo draugės, vyras tos pačios dienos vakare kreipėsi į policiją.

Pareigūnams Š.Žemaitis tvirtino, kad po sugyventinės dingimo namuose pasigedo tik jos telefono ir cigarečių.

Pasiėmė tik telefoną ir cigarečių

Tuoj po pranešimo apie jaunos moters dingimą pradėta paieška, į pagalbą pasitelkti kinologai ir pasieniečių sraigtasparnis jokių rezultatų nedavė – S.Rakauskaitė prapuolė skradžiai žemę.

Įvairias versijas – nuo pabėgimo iš namų, pagrobimo, savižudybės iki nužudymo – tiriantys pareigūnai taip pat kol kas neranda jų pagrįsti galinčių faktų.

S.Rakauskaitę pažįstantys žmonės neranda atsakymo į klausimą, kaip savo dvejų metų sūnų be galo mylėjusi moteris pati savo noru būtų galėjusi jį palikti. Jauna moteris iš namų prapuolė čia palikusi ir savo asmens dokumentus bei santaupas.

S.Rakauskaitės artimieji mano, kad jos dingimas gali būti vienaip ar kitaip susijęs su problemomis šeimoje – paaiškėjo, kad jauna moteris ketino skirtis su sugyventiniu ir jau buvo nusižiūrėjusi atskirą butą.

Moteris buvo liūdna ir prislėgta „Apie Samantos dingimą sužinojau šeštadienį popiet iš jos draugės. Ši žinia mane sukrėtė. Visi puolėme ieškoti Samantos, bet niekur neradome. Atlėgus pirmajam stresui į galvą ėmė lįsti įkyrios mintys, kad čia kažkas ne taip.

Kaip Samanta galėjo išeiti iš namų nepasiėmusi dokumentų, pinigų, kaip galėjo palikti savo vaiką, kurio niekada nepalikdavo ir be galo jį mylėjo?!“ – retoriškai klausė S.Rakauskaitės pusseserė Inga Kriščiūnaitė.

Artimai su Samanta bendravusi I.Kriščiūnaitė sakė, kad pastaruoju metu jos pusseserė buvo liūdna ir prislėgta.

I.Kriščiūnaitė mano, kad jauną moterį slėgė su šeima susijusios problemos.

„Gal Samantai nusibodo ginčai ir barniai namuose, pradėti ir niekaip nebaigiami remontai, pinigų stygius, gal tai, kad jos sugyventinis pirmenybę teikė savo draugams, o ne jai, o gal paprasčiausiai pusseserei pabodo rutina?“ – svarstė I.Kriščiūnaitė.

Saugo pusseserės SMS žinutę

Artimai su Samanta bendravusi I.Kriščiūnaitė sakė, kad pusseserė ketino palikti sugyventinį. Kad šie ketinimai buvo rimti, byloja tai, kad jauna moteris ieškojosi atskiro busto.

„Ketvirtadienį aš sužinojau, kad pusseserė ketina pirkti dviejų kambarių butą ir jau davė už jį rankpinigius. Sakė, kad butas be remonto, bet ketino pati po truputį jį suremontuoti.

Pusseserė manė, kad pajėgs išlaikyti ir save, ir vaiką, nes neseniai buvo gavusi darbą. Vykti apžiūrėti šio buto sutarėme savaitgalį, bet savaitgalį Samanta mįslingai dingo.

Sužinojusi, kad pusseserė davė rankpinigius už butą, aš jai parašiau žinutę ir paklausiau, ar apie tai žino jos sugyventinis.

Samanta man atrašė, kad sugyventiniui pasakė ir apie šį pirkinį, ir apie ketinimą jį palikti, tačiau sugyventinis tuo nepatikėjo. Turiu išsaugojusi tą Samantos SMS žinutę savo telefone“, – portalui lrytas.lt sakė I.Kriščiūnaitė.

Pėdsekiai šunys liko prie kiemo vartų

Paklausta, ar S.Rakauskaitė neturėjo kito draugo, su kuriuo būtų siejusi savo ateitį, I.Kriščiūnaitė sakė, kad, be Š.Žemaičio, kito draugo jos pusseserė neturėjo.

„Su Samanta buvome labai artimos ir apie jį tikrai būčiau žinojusi“, – garantavo jos pusseserė.

Linkuvoje kalbinti S.Rakauskaitės pažįstami tvirtino, kad pastarąjį kartą šią moterį matė penktadienį. Vakare, jos sugyventinio teigimu, Samanta grįžo namo, o ryte jos jau buvo pasigesta.

Ieškoti S.Rakauskaitės Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo jau šeštadienio vakarą, vos tik gavę pranešimą apie mįslingą moters dingimą.

Į įvykio vietą buvo pasiųstas operatyvinis darbuotojas ir keli patrulių ekipažai. Sekmadienį į paieškas įsitraukė keliasdešimt policijos pareigūnų, kuriems talkino ugniagesiai, pasieniečiai ir savanoriai. Buvo šukuojamos ir iš sraigtasparnio žvalgomos aplinkinės vietovės.

Į pagalbą bandyta pasitelkti ir kinologus. Portalo lrytas.lt duomenimis, pėdsekiai šunys, apieškoję namo kambarius, pašniukštinėjo kieme, o prie kiemo vartų pėdsakus pametė.

Į pagalbą pasitelkė narus

Ieškant dingusios moters pasitelkus narus buvo išžvalgytas netoliese esantis nedidelis tvenkinys bei gerokai didesnis penki kilometrai nuo Linkuvos, šalia Dūčių kaimo, esantis tvenkinys.

Į šį vandens telkinį tyrėjų akys nukrypo gavus pranešimą, kad kažkas šeštadienį ryte matė ta kryptimi einančią moterį.

S.Rakauskaitės paieškoje dalyvavę artimieji sakė girdėję, kad prie šioje Linkuvos pusėje esančių bazinių stočių jungėsi ir kartu su Samanta pradingęs jos mobiliojo ryšio telefonas.

Prapuolusios moters artimiesiems pasirodė keista, kad bandant prisiskambinti Samantai jos telefonas dar ilgą laiką veikė, tik niekas neatsiliepė. Vėliau telefonas buvo išjungtas arba išsikrovė jo akumuliatorius.

Su kuo prieš pradingdama telefonu bendravo S.Rakauskaitė, aiškinasi tyrimą atliekantys pareigūnai.

Ant tyrėjų stalo atgulė ir Linkuvoje įrengtos vaizdo stebėjimo kameros įrašai.

Artimieji kreipėsi į ekstrasensus

S.Rakauskaitės neradus nei pas jos pažįstamus, nei šukuojant aplinkines vietoves, aktyvūs paieškos veiksmai buvo nutraukti – darbo ėmėsi kriminalistai.

Antradienį per S.Rakauskaitės paiešką surinkta medžiaga perduota Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnams.

„Mes jau nebežinome nei ką galvoti, nei ko griebtis. Samantos ieškome patys, kreipėmės netgi į ekstrasensus.

Manau, kad čia yra kažkas slepiama, kad galbūt ne viską mums pasakė ir Šarūnas“, – savo abejonėmis pasidalijo trečiadienį kartu su kitais artimaisiais prapuolusios pusseserės tebeieškojusi I.Kriščiūnaitė.

Atsitvėrė tylos siena

Kad Samanta galėjo su kuo nors draugauti, tuoj po sugyventinės dingimo pas jį apsilankiusiems žurnalistams mįslingai užsiminęs Š.Žemaitis vėliau atsitvėrė tylos siena.

Trečiadienį  į namus užėjusiam žurnalistui duris pravėręs Š.Žemaitis tik mestelėjo frazę: „Aš jau viską turiu“ ir užtrenkė duris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.