S.Rakauskaitės paieška: narai naršė kitame kaime esantį tvenkinį

Mįslingas Pakruojo rajono gyventojos 22 metų Samantos Rakauskaitės dingimas ne tik sukrėtė Linkuvos gyventojus, bet ir pasėjo įvairiausių gandų ir svarstymų.

Gelbėtojai naršo prie moters namų esantį tvenkinį.<br>A.Padoros nuotr.
Gelbėtojai naršo prie moters namų esantį tvenkinį.<br>A.Padoros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2015, 3:02 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 4:12 PM

Ketvirtadienį Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai išnaršė Mūravoto kaime esantį vandens telkinį.

Tvenkinį netoli moters namų esantį, kuriuose kartu su sugyventiniu Šarūnu Žemaičiu ji gyveno, narai išžvalgė dar sekmadienį.

Į kiek tolėliau nuo Š.Žemaičio namų, Mūravoto kaime, esantį tvenkinį tyrėjus atkreipti dėmesį ragino ne vienas portale lrytas.lt šia tema rašytus straipsnius komentuojantis asmuo.

Ieško ir artimieji

Paiešką vykdančių kriminalistų į pagalbą pasitelkti narai pirmiausia atkreipė dėmesį į vieną šulinį. Vandenį iš šio šulinio išpumpavo Pakruojo ugniagesiai. Išsiurbus vandenį viduje nieko nerasta.

Mūravoto kaime esantį maždaug 70 metrų ilgio ir 30 metrų pločio vandens telkinį narai plaukdami valtimi išžvalgė sonaru.   

„Šio vandens telkinio gylis yra apie du su puse metro, matomumas geras. Pakrantėse viskas buvo gerai matyti, o telkinio vidurys buvo patikrintas sonaru. Vienoje vietoje prietaisas parodė, kad po vandeniu gali gulėti kažkas panašaus į kūną. Tačiau patikrinus paaiškėjo, kad šioje vietoje yra akmenų sankaupa“, – portalui lrytas.lt apie savo pavaldinių atliktą darbą papasakojo Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pirmosios komandos viršininkas Dainius Užgalis.

Nieko neradę narai baigė darbą ir sugrįžo į bazę. Dingusios S.Rakauskaitės paieška tęsiama. Jaunos moters ieško ne tik pareigūnai, bet ir jos artimieji.

Keliamos įvairios versijos

Tuoj po pranešimo apie jaunos moters dingimą pradėta paieška, į pagalbą pasitelkti kinologai ir pasieniečių sraigtasparnis jokių rezultatų nedavė – S.Rakauskaitė prapuolė skradžiai žemę.

Įvairias versijas – nuo pabėgimo iš namų, pagrobimo, savižudybės iki nužudymo – tiriantys pareigūnai taip pat kol kas neranda jas pagrįsti galinčių faktų.

S.Rakauskaitę pažįstantys žmonės neranda atsakymo į klausimą, kaip savo dvejų metų sūnų be galo mylinti moteris savo noru būtų galėjusi jį palikti. Jauna moteris iš namų prapuolė čia palikusi ir savo asmens dokumentus bei santaupas.

S.Rakauskaitės artimieji mano, kad jos dingimas gali būti vienaip ar kitaip susijęs su problemomis šeimoje – paaiškėjo, kad jauna moteris ketino skirtis su sugyventiniu ir jau buvo nusižiūrėjusi atskirą butą.

Moteris buvo liūdna ir prislėgta

„Apie Samantos dingimą sužinojau šeštadienį popiet iš jos draugės. Ši žinia mane sukrėtė. Visi puolėme ieškoti Samantos, bet niekur neradome. Atlėgus pirmajam stresui į galvą ėmė lįsti įkyrios mintys, kad čia kažkas ne taip.

Kaip Samanta galėjo išeiti iš namų nepasiėmusi dokumentų, pinigų, kaip galėjo palikti savo vaiką, kurio niekada nepalikdavo ir be galo jį mylėjo?!“ – retoriškai klausė S.Rakauskaitės pusseserė Inga Kriščiūnaitė.

Artimai su Samanta bendravusi I.Kriščiūnaitė sakė, kad pastaruoju metu jos pusseserė buvo liūdna ir prislėgta.

I.Kriščiūnaitė mano, kad jauną moterį slėgė su šeima susijusios problemos.

„Gal Samantai nusibodo ginčai ir barniai namuose, pradėti ir niekaip nebaigiami remontai, pinigų stygius, gal tai, kad jos sugyventinis pirmenybę teikė savo draugams, o ne jai, o gal paprasčiausiai pusseserei pabodo rutina?“ – svarstė I.Kriščiūnaitė.

Saugo pusseserės SMS žinutę

Artimai su Samanta bendravusi I.Kriščiūnaitė sakė, kad pusseserė ketino palikti sugyventinį. Kad šie ketinimai buvo rimti, byloja tai, jog jauna moteris ieškojo atskiro būsto.

„Ketvirtadienį sužinojau, kad pusseserė ketina pirkti dviejų kambarių butą ir jau davė už jį rankpinigius. Sakė, kad butas be remonto, bet ketino pati po truputį jį suremontuoti.

Pusseserė manė, kad pajėgs išlaikyti ir save, ir vaiką, nes neseniai buvo gavusi darbą. Vykti apžiūrėti šio buto sutarėme savaitgalį, bet savaitgalį Samanta mįslingai dingo.

Sužinojusi, kad pusseserė davė rankpinigius už butą, aš jai parašiau žinutę ir paklausiau, ar tai žino jos sugyventinis.

Daugiau apie tai skaitykite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.