Vilniaus pareigūnai vėl gelbėjo vaiko gyvybę

Dramatiška vaiko gelbėjimo operacija nuskambėjo balandį. Vilniaus pareigūnai gelbėjo sužalotą dvejų metukų vaiką. 

Vilniaus policininkai vėl gelbėjo gyvybę vaikui.<br>Policijos nuotr.
Vilniaus policininkai vėl gelbėjo gyvybę vaikui.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-17 16:05, atnaujinta 2018-01-06 13:19

Pareigūnai Rugilė Kancler ir Saulius Statulevičius buvo apdovanoti. 

Automobilyje - sužeistas vaikas

Patruliai dėl didelio greičio ir kelių eismo taisyklių pažeidimų sustabdė automobilį „Mercedes Benz“. Paaiškėjo, kad reikia skubiai gelbėti vaiką – namuose ant jo užvirto televizorius. Mažametis buvo be sąmonės, nereagavo į aplinką. Mama ir vaikas buvo pasodinti į policijos tarnybinį automobilį, pareigūnai skubiai nuvažiavo į artimiausiai buvusias Antakalnio klinikas. Privažiavus prie klinikų, vaikas atgavo sąmonę ir buvo perduotas į medikų rankas. 

Kaip pranešė Policijos departamentas, penktadienį apie 11 val. 15 min. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai, patruliuojantys kelyje Vilnius–Lyda, 11 km pastebėjo automobilį „Mercedes-Benz“, kurio vairuotoja važiuoja su įjungta avarine šviesos signalizacija, akivaizdžiai pažeisdama Kelių eismo taisykles, lenkia kitas transporto priemones draudžiamoje vietoje, viršija leistiną greitį.

Pareigūnai prisivijo ir sustabdė automobilį. Iš jo išbėgo vyras – jis šaukė, kad automobilyje yra vaikas be sąmonės, ant kurio užgriuvo televizorius. Iš automobilio galinės dešinės keleivio sėdynės išlipo moteris su mažamečiu ant rankų.

Ant vaiko užgriuvo televizorius

Vaikas buvo be sąmonės, nereagavo į aplinką, moteris su vaiku buvo pasodinta į policijos tarnybinį automobilį. Motina paaiškino, kad Liepkalnio g., prie prekybos centro „Maxima“, jų turi laukti greitosios pagalbos ekipažas, kurį iškvietė vos įvykus nelaimei. Privažiavus nurodytą vietą greitosios pagalbos automobilio nebuvo, todėl priimtas sprendimas mažametį vežti tiesiai į arčiausiai esančias Antakalnio klinikas.

Apie tai skubiai buvo informuoti Vilniaus apskrities VPK OVS budėtojai, jie toliau bendravo su medikais. Privažiavus prie klinikų vaikas atgavo sąmonę ir pradėjo verkti. Antakalnio klinikose vaikas perduotas medikams.

Moteris pareigūnams paaiškino, kad viešbutyje Vilniaus r. šventė antrą vestuvių dieną. Kambaryje ji krovėsi daiktus, o mažametis žaidė šalia. Išgirdusi smūgį ji atsisuko ir pamatė, kad ant jos mažamečio vaiko (gim. 2013 m.) užgriuvo televizorius.

Vaikas prarado sąmonę, ji apie tai pranešė vyrui, paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą, o kad negaištų laiko, greitai sėdo į automobilį ir judėjo greitosios pagalbos link, kol sustabdė policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.