Po keturmečio mirties – pyktis ir gedulas vaikų globos namuose

Telšių vaikų globos namuose neseniai įkurdintuose laikinuose šeimos namuose – gedulas. Valdiškuose namuose besiglaudžianti keturių vaikų motina neteko ketverių metukų sūnelio. Neoficialiais duomenimis, merdėjantį vaikutį reanimacijoje spėjo pakrikštyti kunigas.

Telšių vaikų globos namų ketvirtame aukšte įkurtuose laikinuose šeimos namuose – liūdnos nuotaikos.<br>G.Akavickienės nuotr.
Telšių vaikų globos namų ketvirtame aukšte įkurtuose laikinuose šeimos namuose – liūdnos nuotaikos.<br>G.Akavickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Apr 23, 2015, 8:03 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:46 AM

Nelaimė nutiko pas močiutę

Traumą berniukas patyrė pirmadienį, balandžio 21 d., svečiuodamasis pas močiutę Plungės gatvėje. Vaikas suposi ant supynių, kurios buvo pririštos prie medžio. Mažyliui susitrenkus galvą artimieji iš pradžių esą nesuprato traumos rimtumo.

Vėliau vaikui pasijutus blogiau jis perduotas medikų globai. Apie 20 val. dėl galvos smegenų sukrėtimo mažasis telšiškis atsidūrė Regioninėje Telšių ligoninėje, paskui staiga blogėjant sveikatos būklei, apie 1 val. nakties, – jau Klaipėdos vaikų ligoninėje.

Medikai buvo bejėgiai. Trečiadienį, balandžio 22 d., 9 val. 40 min. Klaipėdos ligoninėje užgeso mažylio gyvybė.

Kaip teigė Telšių vaikų globos namų direktorius Žydrūnas Seilius, berniuko laidotuvėmis rūpinasi skaudžią netektį išgyvenanti mama, globos namai, Caritas, kurio darželį lankė mažylis, ir Telšių katedros klebonas kunigas Domas Gatautas. Telšiuose laidotuvėms renkamos aukos.

Iš keturių moters vaikų du lanko mokyklą, vienas būna su mama. Visų vaikų tėvas tas pats, tačiau jo nėra kartu su šeima.

Glaudžiasi penkios mamos su 11 vaikų

Pasak Vaikų globos namų vadovo Ž.Seiliaus, laikinuose šeimos namuose šiuo metu gyvena penkios mamos su 11 vaikų. Ketvirtame globos namų pastato aukšte, Džiugo gatvėje, mamos įsikūrė šių metų sausio mėnesį, prieš tai jos glaudėsi miesto pakraštyje, Pramonės gatvėje, veikiančiuose Nakvynės namuose.

Į laikinus šeimos namus priimami tėvai su vaikais, kurie laukdami socialinio būsto neturi kur gyventi arba tie, kurie stokoja socialinių įgūdžių. Kaip informavo Ž.Seilius, gyvenimas laikinuose šeimos namuose nėra nemokamas. Šildymo sezono metu asmeniui reikia mokėti 11 eurų, o atėjus šiltajam metui – 7 eurus.

Iš kur pasklido gandas?

Ketvirtadienį apsilankius Telšių laikinuose šeimos namuose pasitiko, kaip vėliau išsiaiškinome, socialinė darbuotoja Rita Gricienė. Išgirdusi, kad svečiai – žurnalistai, moteris ne juokais užsirūstino ir vietoj to, kad pakviestų į kabinetą ramiai pasikalbėti arba pakviestų kompetentingą asmenį, išgrūdo lauk pro duris nesiaiškinusi nei kas, nei kaip.

Laikinųjų šeimos namų didele „viršininke“ pasijutusi R.Gricienė pareiškė, kad žurnalistai iškraipė informaciją pranešdami, jog keturmetį nuo laiptų nustūmė vyresnė sesutė.

Įdomu tai, kad pirminė informacija ligoninėje gauta būtent iš berniuko artimųjų. Telšių policijos atstovė Aušra Blaževičienė patvirtino, kad tik vėliau policijos pareigūnams aiškinantis, kur tie laiptai, ir apklausus šeimos narius, nustatyta, kad mažylio šešiametė sesuo – nekalta.

Pasak A.Blaževičienės, atliekamas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Teismo medicinos ekspertas turės pateikti išvadą, dėl kokių sužalojimų berniuką ištiko mirtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.