Pasieniečių pratybose susižalojo policininkė

Dalyvaudama pratybose pasienyje Vilniaus r. policijos nuovados pareigūnė patyrė nesunkią traumą.

Pasieniečių pratybose susižalojo policininkė.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečių pratybose susižalojo policininkė.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2015, 9:43 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:25 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, ketvirtadienį apie 11 val. 20 min. Vilniaus r., Kalvelių kaime, dalyvaujant VSAT prie VRM mokymuose, tarnybos metu uniformuota 31-erių metų Vilniaus apskrities VPK Vilniaus r. policijos Prevencijos poskyrio Nemenčinės policijos nuovados tyrėja patyrė kojos traumą.

Pareigūnė dėl galimo raiščių patempimo gydoma ambulatoriškai.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba yra skelbusi, kad ketvirtadienį pasieniečių organizuotų pratybų metu Kenos stotyje imituota iš sustojusio tranzitinio traukinio pasišalinusių asmenų paieška bei išlaipinti Lietuvos pareigūnų nurodymų nevykdę karinės komandos nariai.

Pagal pratybų legendą į Lietuvą įvažiavusiame ir Kenos kontrolės punkte sustojusiame tranzitiniame traukinyje kilo neramumai.

Nors per šalies teritoriją tranzitu vykę karinės komandos nariai turėjo visus reikiamus dokumentus, dalis jų elgėsi nedrausmingai, nepaisė Lietuvos pareigūnų reikalavimų.

Incidento metu nepaklusę kariškiai savavališkai išlipo iš vagono ir pasileido į Lietuvos gilumą.

Be įvykių centre buvusių pasieniečių, į pažeidėjų paiešką įsitraukė Vilniaus rajono policija, taip pat į orą paieškai ir persekiojimui buvo pakeltas VSAT Aviacijos rinktinės sraigtasparnis. Operacijos metu buvo bendradarbiaujama ir su Lietuvos kariuomenės atstovais.

Pratybų metu buvo imituotas vagono šturmas bei kitų pasieniečiams nepaklususių karinės komandos narių sutramdymas bei išlaipinimas iš traukinio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.