Suniokotas Just. Marcinkevičiaus ir kitų garsių žmonių namas

Sostinėje, Mildos gatvėje, vakarop ant daugiabučio užvirto iki šiol, regis, tvirtai rymojusi aukštaūgė pušis ir stipriai suniokojo ketvirtame aukšte esantį butą. 

Medis nuo namo, į pagalbą pasitelkus galingą techniką, buvo nukeltas tik sekmadienį prieš pietus.<br>Įvykio liudininko nuotr.
Medis nuo namo, į pagalbą pasitelkus galingą techniką, buvo nukeltas tik sekmadienį prieš pietus.<br>Įvykio liudininko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 25, 2015, 9:57 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 9:53 PM

Dar nesutemus ji vožtelėjo ant daugiabučio. Tą akimirką gretimame name prie lango stovėjęs lrytas.lt skaitytojas teigė, kad nebuvę jokio vėjo.

Liudininkų teigimu, buvo atvykęs keltuvas, tačiau netrukus prie namo jo neliko, vėliau prie namo atvyko policija, priešgaisrinės apsaugos pareigūnai.

Virsdama pušis užkliudė laidus, sulaužė gelžbetoninį stulpą. Stulpas pakibo ant laidų ir kėlė rimtą pavojų aplinkiniams.

Reikalinga atitinkama technika, kuri padėtų pašalinti pažeidimus, tačiau pareigūnai ir energetikai šeštadienio vakarą jos negalėjo rasti.

Avarijos vietoje dirbantys pareigūnai teigė, kad jos padarinius turi šalinti įmonė, su kuria savivaldybė yra pasirašiusi sutartį, tačiau jos darbuotojai neatsako į telefono skambučius. 

Pušies suniokotame bute apsilankęs lrytas.lt žurnalistas išvydo išdaužtą virtuvės langą, sulinkusią stogo perdangą.

Buto šeimininkai teigia žiūrėję „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ rungtynes. Vos pasibaigus joms šeimininkė išėjo į kitą kambarį, jai iš paskos netrukus – ir šeimininkas. Kaip tik tuo metu pasigirdo didelis trenksmas, pažiro stiklai.

Buto šeimininkai sako anksčiau atkreipę dėmesį į tai, kad pušis kurį laiką buvo pasvirusi namo link. Tačiau, sako, tikėjosi, kad miesto tarnybos rūpinasi pavojų keliančiais medžiais.

Spėjama, kad pušis virto išpuvus jos šaknims. Šalia augantys keli medžiai taip pat, kaip spėjama, gali kelti pavojų, jie irgi yra pasvirę daugiabučių link.

lrytas.lt žiniomis, name, ant kurio užvirto pušis, gyvena žinomi žmonės. Viename bute yra įsikūręs rašytojas, literatūros kritikas Valentinas Sventickas,  rašytojas, poetas Mykolas Karčiauskas.

Šiame name taip pat gyveno poetas Justinas Marcinkevičius, tačiau po jo mirties butas buvo parduotas.

Papildyta: Medis nuo namo, į pagalbą pasitelkus galingą techniką, buvo nukeltas tik sekmadienį prieš pietus. Kiek anksčiau ant žemės saugiai buvo nuleistas ir ant laidų kabėjęs lūžęs stulpas.

Vykdant šiuos darbu trumpam buvo išjungta elektra aplinkiniams namams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.