Apvirtus valčiai nemokanti plaukti moteris išsigelbėjo pati

Smiltynės vienkiemio (Ukmergės r.) gyventojai I.T. pirmadienis buvo dvigubo gimtadienio diena. Tą dieną 51 metų sulaukusi moteris gumine valtimi bandė perplaukti Šventosios upę, tačiau nesėkmingai – netinkamai pripūsta valtis apvirto. Kol vandenyje atsidūrusi ir plaukti nemokanti I.T. įsikibusi į valtį šaukėsi pagalbos, srovė ją nuplukdė į krantą ir taip neleido nuskęsti.

Į upę įkritusią ir išsigelbėjusią moterį ugniagesiai gelbėtojai valtimi atplukdė į kitą krantą tam, kad ją apžiūrėtų medikai.<br>D.Vyto nuotr.
Į upę įkritusią ir išsigelbėjusią moterį ugniagesiai gelbėtojai valtimi atplukdė į kitą krantą tam, kad ją apžiūrėtų medikai.<br>D.Vyto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Apr 27, 2015, 7:57 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 5:27 PM

Apie upėje skęstančią moterį Bendrosios pagalbos centrui prieš vidurdienį pranešė šalia upės už Vidiškių miestelio Švč. Trejybės bažnyčios gyvenantys žmonės.

Kai į įvykio vietą atskubėjo policija, ugniagesiai ir greitoji medicinos pagalba, nelaimėlė jau pati buvo pasiekusi krantą, nuo kurio ir išplaukė.

Tam, kad vandenyje sužvarbusią ir šoko ištiktą moterį apžiūrėtų medikai, ugniagesiai gelbėtojai savo valtimi ją atplukdė į kitą krantą.

Kadangi neblaivi I.T. vykti į ligoninę atsisakė, greitosios medicinos pagalbos slaugytojai neliko nieko kito kaip tik nuvilkti nuo moters permirkusius drabužius ir, susupus ją į specialią šildomą plėvelę, įsodinti į policijos automobilį – kad pareigūnai šiltai ir saugiai parvežtų į namus.

Specialiųjų tarnybų darbuotojams I.T. sakė, kad valtimi plaukė apsipirkti į Vidiškių parduotuvę – reikėjo pasiruošti gimtadieniui.

Kitapus kranto miške esančioje vienkiemio sodyboje gyvenančiai I.T. tai yra artimiausia ir greičiausiai pasiekiama parduotuvė, upe tereikia perplaukti ne daugiau kaip 50 metrų, o artimiausia parduotuvė toje upės pusėje, kur gyvena ji pati yra už beveik 7 kilometrų esančiame Žemaitkiemio miestelyje.

Žemaitkiemio seniūnė Rita Mikutienė patikino, kad I.T. dažnai taip keliaujanti apsipirkti.

Su metais vyresniu sutuoktiniu I.T. yra susilaukusi keturių vaikų, vyriausias ir jauniausias sūnūs gyvena kartu su tėvais, o abi dukros jau atskirai.

„I.T. ir jos vyras niekur nedirba, gyvena iš socialinių pašalpų, papildomai pinigėlių prisiduria uogaudami ir grybaudami.

Jiems dažnai visokių nuotykių nutinka, kadangi mąstymas jų kitoks“, – sakė R.Mikutienė.

Į Ukmergės rajoną I.T. šeima atsikėlė gyventi iš kaimyninio Anykščių rajono prieš 15 metų.

Iš pradžių jie buvo apsistoję Jasiuliškio kaime, o vėliau, sodybos šeimininkams leidus, įsikūrė Smiltynės vienkiemyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.