Mirė grupės „Broliai Aliukai“ dainininkas K. Kazakevičius

Pirmadienio rytą mirė dainininkas Kęstutis Kazakevičius. Jis priklausė anksčiau itin populiariai grupei „Broliai Aliukai“. Vyrui buvo 59 metai. Pranešama, kad K.Kazakevičiui sustojo širdis.

K.Kazakevičius (kairėje).<br>A.Barzdžiaus nuotr.
K.Kazakevičius (kairėje).<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, Vėjūnė Inytė

Apr 27, 2015, 1:15 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 6:35 PM

Apie tai portalui lrytas.lt patvirtino Silvija Kairienė, su kuria „Broliai Aliukai“ yra kartu vykdę muzikinę veiklą.

„Šią žinią pranešė muzikantai. Jam sustojo širdis“, – sakė S.Kairienė. Ji pripažino, kad iširus grupei su K.Kazakevičium bendraudavo retai.

Populiariosios muzikos grupė „Broliai Aliukai“ buvo įkurta 1981 metais. Jos nariais buvo K.Kazakevičius ir Evaldas Melnikas.

Tuomet muzikos įrašų studiją turėjęs kaunietis verslininkas Kęstutis Pūkas sakė, kad atlikėjai buvo drąsūs žmonės.

„Grupė buvo vadinama vestuviniais atlikėjais, jų muzika buvo labai  populiari. Per kelerius pirmuosius metus išleidome tris jų albumus, nes atlikėjai turėjo daugybę gerbėjų“, – prisiminė K.Pūkas.

Verslininkas pasakojo, kad jau sovietmečiu „Broliai Aliukai“ dainavo drąsias dainas, paliesdavo politinį gyvenimą, keldavo Kaune buvusias problemas.

„Jie buvo Lietuvos ir miesto patriotai“, – kalbėjo K.Pūkas.

Prisimindamas K.Kazakevičių, K.Pūkas sakė, kad tai buvo nuoširdus, linksmas, draugiškas, svarbiausia – doras žmogus.

Paskutiniu metu jis ieškojo darbų ne muzikos srityje.

K.Kazakevičių gerai pažinojusi dainininkė Liveta Kazlauskienė žinią apie kolegos mirtį sužinojo iš jo vadybininkės.

„Labai gaila ir liūdna. Kęstutis buvo energingas, jaunatviškas, turėjo puikų balsą. Dainuodavo labai tiksliai ir rinkdavosi gražias dainas, daug dėmesio skirdavo tekstams.

Jis į sceną visada eidavo pasitempęs ir tvarkingas, su didele pagarba žiūrovui“, – pasakojo atlikėja.

L.Kazlauskienė prasitarė, jog pastaruoju metu K.Kazakevičiaus gyvenimas nebuvo lengvas.

„Žinote, pavasaris... Kiek girdėjau, pastaruoju metu jam su širdimi nebuvo gerai. Gyveno vienas. Sunkiai sekėsi susirasti koncertų, pragyventi iš dainavimo. Jis labai dėl to išgyveno.

Kęstutis buvo savotiškas, pedantiškas žmogus. Jo duetų partneriai irgi ne kartą keitėsi“, – pasakojo L.Kazlauskienė.

Ji ir jos vyras Petras dar prieš ketvirtį amžiaus su K.Kazakevičiumi apkeliavo Lietuvos koncertų sales.

„Tai buvo mūsų pirmasis turas per Lietuvą. Kęstutis buvo tų koncertų vedėjas, pats dainavo juose.

O paskutinį kartą Kęstutį sutikome prieš keletą mėnesių. Prieš Kalėdas koncertavome Raseinių rajone. Jis tiesiog nusipirko bilietą ir atsisėdo tarp kitų žiūrovų. Nežinojome to.

Salė buvo pilnutėlė, bet atkreipiau dėmesį į žmogų ketvirtoje eilėje, kuris lingavo, dainavo kartu. Nulipau nuo scenos ir priėjau – žiūriu, tikrai Kęstutis. Jis buvo atėjęs su bičiuliais.

Pakviečiau į sceną, kartu padainavome liaudiškų dainų pynę. Prašėme, kad po koncerto pasiliktų. Norėjosi pabendrauti, sužinoti, kaip jam sekasi.

Net turėjau mintį, kad galėtume jį pakviesti koncertuoti kartu. Juk ir žiūrovams būtų įdomiau. Bet po koncerto jis nepasiliko. Tik padėkojo, kad pakviečiau į sceną.

Man graudu, kad jis prieš koncertą neatėjo susitikti, o nusipirko bilietą ir tiesiog atėjo palaikyti mūsų, kaip paprastas žiūrovas“, – prisipažino L.Kazlauskienė.

Vyresnei kartai puikiai žinomų „Brolių Aliukų“ įkūrėjai K.Kazakevičius ir Evaldas Melnikas prieš maždaug dvidešimt metų pasuko savais keliais.

E.Melnikas su kitais atlikėjais subūrė muzikinį projektą „Pusbroliai Aliukai ir sesutė“.

„Su Kęstučiu senokai neteko bendrauti. Tarp mūsų nebuvo konfliktų. Bet jis pasidarė vienišius, uždaras, nors anksčiau buvo linksmas, kompanijos žmogus. Kai išsiskyrė mūsų muzikiniai keliai, bendravimas ir pasibaigė“, – pasakojo E.Melnikas.

Prieš mėnesį jis sulaukė įdomaus skambučio – pažįstamas žmogus klausė, ar Evaldas girdėjo pasklidusį gandą, jog K.Kazakevičius mirė.

„Sunerimau, paskambinau Kęstučio vadybininkei, ši susisiekė su juo ir pasakė, kad viskas gerai. Dar pasijuokėme, kad dabar tai jau tikrai ilgai gyvens“, – atsiduso E.Melnikas.

Pastaruosius keletą metų su K.Kazakevičiumi koncertuodavęs dainininkas Dangiras Grigalevičius sakė, kad atlikėjas jau kurį laiką skundėsi sveikatos problemomis.

„Su Kęstučiu kalbėjausi maždaug prieš mėnesį. Širdelė silpna buvo – eidamas dusdavo, sustodavo pailsėti. Bet scenoje jis buvo labai kruopštus atlikėjas. Idealiai dainavo ir labai gerbė tvarką“, – sakė atlikėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.