Nuniokoto namo gyventojams niekas neištiesė pagalbos rankos

„Jeigu šeštadienį per „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ krepšininkų rungtynes būtų buvęs pratęsimas, dabar čia nesikalbėtume“, – liūdnai šyptelėjo Vilniaus Mildos gatvės 33-iajame name gyvenantis Linas Dominauskas.

Mildos gatvės 33-iąjį namą pušis suniokojo šeštadienio vakarą.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Mildos gatvės 33-iąjį namą pušis suniokojo šeštadienio vakarą.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2015-04-27 16:44, atnaujinta 2018-01-05 17:49

Ant šio keturių aukštų namo šeštadienio pavakarę užvirto pušis. Pirmadienį labiausiai nukentėjusio buto gyventojai Dalia Zovienė ir L.Dominauskas laukė komisijų. Viena pasirodė ryte, kita žadėjo atvykti po pietų. Tačiau kol kas tikrintojai nekalba, kas atlygins patirtus nemenkus nuostolius.

Kaltės nenori prisiimti ir savivaldybės atstovai, tikindami, kad kiekvieno medžio nepajėgūs apžiūrėti.

Gyventojus apėmė siaubas

Rungtynes D.Zovienė ir L.Dominauskas stebėjo virtuvėje. Kai tik jos baigėsi, išėjo į kambarį. Po kelių akimirkų pasigirdo baisus trenksmas.

„Klaikus jausmas. Kaip perkūnas iš giedro dangaus – saulė šviečia, nėra jokio vėjo, ir staiga pušis įlenda pro langą“, – šeštadienio įvykius prisimena D.Zovienė.

Pušis ne tik išdaužė langą, apgadino namo pertvaras, bet ir virsdama nulaužė elektros stulpą, kuris pakibo ant laidų.

Sunku surasti kraną

Virtuvės langą, kurį išdaužė pušies šakos, vilniečiai užklijavo polietileno plėvele. Bet į virtuvę jie stengiasi kuo rečiau eiti, nes medis apgadino pertvaras.

Nuvirtusį medį darbininkai supjaustė sekmadienį, nukėlė ant laidų pakibusį elektros stulpą.

Tiesa, prieš tai avarijos likviduotojai pasiskundė, kad savaitgalį buvo sunku surasti kraną, kurio prireikė prieš pjaustant, medžiui pakelti.

Nuo pušies atsiribojo

„Kol kas niekas nieko aiškaus nepasakė. Panašu, kad remonto išlaidos užguls gyventojų pečius. Bet juk mes ant namo patys tos pušies neužsimetėme“, – atsiduso D.Zovienė.

Jau per pirmąjį pokalbį savivaldybės atstovai ėmė cituoti įstatymus, miglotai aiškindami, kad miestui privalu prižiūrėti tik lapuočius, pušis esą miško medis.

Atvykėliai iš savivaldybės pareiškė, kad jų specialistai nepajėgūs įvertinti visų medžių būklės. Jeigu gauna gyventojų skundų, tada tikrina.

Mildos gatvės 33-iojo namo gyventojai jau seniai buvo pastebėję, kad nuostolių pridariusi pušis grėsmingai pasvirusi. Jie dėl to ne kartą skambino į savivaldybę, bet dabar apgailestauja, kad neišsiuntė pranešimo raštu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.