Spurgas aliejuje virusi žemaitė sudegino savo namus

Vėlų pirmadienio vakarą Telšių rajono Ryškėnų seniūnijos Želvaičių kaime gaisras nuniokojo gyvenamąjį namą. Nukentėjusi namo šeimininkė išgabenta į ligoninę. Kaip paaiškėjo, nelaimės priežastis – be priežiūros paliktos aliejuje virti spurgos.

Gaisras nusiaubė namą.<br>G.Akavickienės nuotr.
Gaisras nusiaubė namą.<br>G.Akavickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Apr 28, 2015, 10:32 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 1:42 PM

Apdegė ranką, ištiko šokas

Apie gaisrą specialiosioms tarnyboms pranešta apie pusę vienuoliktos vakaro. Ugniagesiams atskubėjus į įvykio vietą, mūrinis vieno aukšto namas su mansarda degė jau atvira liepsna.

Namas, kurio perdengimas medinis, apšiltintas spaliais, o stogas dengtas šiferiu, ugnis išplito akimirksniu. Supleškėjo namo stogas, pirmame aukšte išdegė du kambariai, vienas kambarys aprūko.

Skaudžiai ranką nudegusią ir šoko ištiktą namo savininkę greitoji medicinos pagalba išvežė į Regioninę Telšių ligoninę.

Išbėgo pagalbos pas kaimynus

Manoma, kad apie gaisrą pranešta pavėluotai, todėl ir nuostoliai itin dideli.

Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojams aiškinantis gaisro priežastis, paaiškėjo, kad nelaimę greičiausiai prisišaukė apie 40 metų Želvaičių kaimo gyventoja, virtuvėje palikusi be priežiūros gaminamą maistą.

Moteris papasakojo artėjant nakčiai sumaniusi išsikepti spurgų. Ant dujinės viryklės užkaitė puodą su aliejumi, o kol aliejus užvirs, paliko puodą be priežiūros ir išėjo į kambarį žiūrėti televizoriaus.

Aliejus užvirė ir užsidegė. Ugnis nuo dujinės viryklės persimetė į užuolaidas.

Savo namuose išvydusi liepsnas šeimininkė iš išgąsčio nebežinojo, ką daryti. Vietoj to, kad telefonu surinktų bendrojo pagalbos centro telefoną 112, moteris tekina išbėgo pas kaimynus.

Kol kaimynai iškvietė pagalbą, ugnis apėmė visą namą.

Degant puodui, užvožkite dangtį

Ugniagesiai perspėja šeimininkes, jog užsidegus aliejui puode ar keptuvėje, negalima gaisro gesinti vandeniu.

Geriausia degantį puodą apgaubti nedegiu audeklu ar užvožti dangtį, kad ugnis negautų deguonies ir užsloptų. Žinoma, gaisro atveju būtina nedelsiant šauktis pagalbos telefonu 112. Be to, atsarga gėdos nedaro – tad geriausia namuose turėti gesintuvą.

Kaip praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, pirmadienį ugniagesiai šalyje gesino 48 gaisrus. Žmonių aukų juose išvengta, bet viena gyventoja traumuota. Taip pat ugniagesiams teko 40 kartų vykti atlikti kitų gelbėjimo darbų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.