Kaune BMW taranavo medikų automobilį, sužaloti 5 žmonės

Anksti rytą Kaune, Taikos prospekto ir A.Baranausko gatvės sankryžoje, automobilis BMW rėžėsi į greitosios pagalbos medikų ekipažą, sužaloti mažiausiai 5 žmonės, labiausiai nukentėjo gydytojas.

Abu automobiliai įvykio metu smarkiai suniokoti.<br>A.Karaliūno nuotr.
Abu automobiliai įvykio metu smarkiai suniokoti.<br>A.Karaliūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

May 1, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 7:23 AM

„Pabudau nuo didelio trenksmo. Net pagalvojau, kad netoliese esančioje degalinėje įvyko sprogimas“, – pasakojo netoliese gyvenantis kaunietis.

Pirminiais duomenimis, nelaimė įvyko apie 4 valandą, kai BMW vairuotojas, važiuodamas šalutine A.Baranausko gatve, mėgino kirsti Taikos prospektą. Daugiau automobilių tuo metu įvykio vietoje nebuvo, mirksėjo geltonas šviesoforo signalas.

Medikų reanimobilis „Renault“ važiavo iš netoliese esančios greitosios pagalbos stoties, tačiau BMW vairuotojas jo nepastebėjo.

Greitosios pagalbos automobilis važiavo į skubų iškvietimą pas pacientą, tuo metu buvo įjungti mašinos švyturėliai.

„Renault“ vertėsi, kurį laiką čiuožė ant stogo ir rėžėsi į gatvės apšvietimo stulpą. Tuo tarpu BMW po smūgio atsidūrė Taikos prospekte ir dar važiavo porą šimtų metrų.

Netrukus atvykę gelbėtojai išlaisvino medikus iš sulamdytos mašinos, BMW vairuotojas išlipo pats, tačiau vėliau ir jis buvo nuvežtas į ligoninę. „Renault“ ekipažo nariai daugiausia patyrė įvairių lūžių.

Abi mašinos visiškai suniokotos, nuo smūgio pasviro gatvės apšvietimo stulpas.

„Stoties darbuotojai seniai nebuvo patekę į tokią baisią avariją“, –  lrytas.lt  kalbėjo Kauno greitosios pagalbos stoties direktorius Nerijus Mikelionis. Jam apie įvykį buvo pranešta iškart po nelaimės.

Direktoriaus žiniomis, sunkiausių sužalojimų patyrė vienas gydytojas, kuris paguldytas į ligoninę. Likę trys ekipažo nariai suteikus pagalbą išleisti gydytis į namus.

„Reanimobilis visiškai sudaužytas, tačiau svarbiausia, kad žmonės liko gyvi“, – kalbėjo  N.Mikelinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.