Prie sienos su Rusija aptikti du karo laikų sprogmenys

Prie sienos su Rusija aptikti du karo laikų sprogmenys.<br>VSAT nuotr.
Prie sienos su Rusija aptikti du karo laikų sprogmenys.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 4, 2015, 11:46 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 1:49 AM

Prie sienos su Rusija aptikti du pavojų kėlę Antrojo pasaulinio karo laikų sprogmenys, kurių apsauga ir prieigų kontrole rūpinosi VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, penktadienį VSAT Pagėgių rinktinės Šilgalių užkardos pasieniečiai, vykdydami tarnybą netoli sienos su Rusija esančio Šakių rajono Šilgalių kaimo, prie Šešupės upės, rado rankinę granatą.

Pasieniečiai į šią vietą iškvietė Šakių policijos ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnus bei Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojus. Po kelių valandų šiems atvykus Antrojo pasaulinio karo laikų rankinė granata RPG-40 buvo sunaikinta netoliese esančiame karjere.

Sekmadienį VSAT Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pasieniečiams paskambino Šakių rajono Rėžgalių kaimo gyventojas, kuris pranešė, kad netoli savo sodybos rado daiktą, panašų į sprogmenį.

Į šią vietą iškart atskubėję Rociškių užkardos pasieniečiai organizavo vietovės apsaugą bei iškvietė Šakių policiją bei J.Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojus. Šie atvyko po kelių valandų ir nustatė, kad radinys yra Antrojo pasaulinio karo laikų 81 mm minosvaidžio mina.

Pavojų kėlęs sprogmuo sunaikintas vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.