Mirtina motociklininko kaktomuša: šešėlis metamas ant pareigūnų

Tragiškai pasibaigęs krosinio motociklo susidūrimas su pasieniečio vairuojamu automobiliu kelia vis daugiau klausimų. Pareigūnai žuvusiam 21 metų jaunuoliui žeria kaltinimus dėl kontrabandos.

Žuvęs jaunuolis vairavo krosinį motociklą.<br>lrytas.lt nuotr.
Žuvęs jaunuolis vairavo krosinį motociklą.<br>lrytas.lt nuotr.
21 metų jaunuolis atsitrenkė į pasieniečio vairuojamą automobilį.<br>lrytas.lt nuotr.
21 metų jaunuolis atsitrenkė į pasieniečio vairuojamą automobilį.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lina Bartkutė

Jun 30, 2015, 4:47 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 3:29 PM

Tuo tarpu sūnaus gedinti mama ir įvykio liudininkai skolingi nelieka – ant pareigūnų jie veja šešėlį dėl persekiojimo. Kas vyko tą lemtingą sekmadienio vakarą, kuris nusinešė jauno vyro gyvybę?

Atsitrenkė į pasieniečio automobilį

Sekmadienio vakarą skaudi avarija įvyko Vilniaus rajone, Muknos kaime. 21 metų jaunuolis siaurame kaimo keliuke neprasilenkė su lengvuoju automobiliu ir atsitrenkęs į jį žuvo. Vaikinas paskutinę gyvenimo akimirką vairavo krosinį motociklą „Kawasaki“. Šalia važiavęs jo draugas nenukentėjo.

Vėliau paaiškėjo, kad automobilį, kurio stikle atsidūrė jaunuolio galva, vairavo ne tarnybos metu neuniformuotas blaivus 36-erių metų Valstybės sienos apsaugos tarnybos Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos jaunesnysis specialistas D. M.

Policijos pareigūnai suskato pranešti, kad motociklas važiavo priešpriešine eismo juosta ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu pasieniečio automobiliu „Seat Alhambra“. Jie nurodė ir tai, kad krosinis motociklas buvo be valstybinių numerių.

Prakalbo apie kontrabandą

Greitai paaiškėjo, kad per avariją žuvęs jaunas vaikinas pareigūnams jau buvo žinomas. Jis buvo ką tik atsėdėjęs parų.

Vilniaus rajono policijos komisariato viršininkas Arvydas Sinis patvirtino, kad žuvęs jaunuolis buvo žinomas dėl kontrabandos.

„Toks faktas buvo. Mes pradėjome ikiteisminį tyrimą, bet pagal dabartinę bylų paskirstymo tvarką mes ikiteisminio tyrimo medžiagą perdavėme į Vilniaus kelių policijos valdybą“, – sakė A.Sinis.

Vilniaus kelių policijos valdyba ir Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas atsisakė suteikti informacijos apie žuvusio jaunuolio anksčiau padarytas nusikalstamas veikas ir ikiteisminį tyrimą.

Artimieji ir liudininkai kaltina persekiojimu

Tragiškai žuvusio sūnaus laidotuvėms besiruošianti mama (vardas ir pavardė redakcijai žinoma) šluostė byrančias ašaras ir pirštu bedė į pareigūnus.

„Ką aš galiu pasakyti. Mane labai sukrėtė tai, kad pareigūnai persekiojo sūnaus motociklą. Juk jie neturi teisės vytis ir persekioti motociklininkų. Jie bėgo ir galbūt viskas galėjo pasibaigti kitaip...“ – kalbėjo sukrėsta moteris.

Pasak mamos, du vyrai tik važinėjosi motociklu, o keturi ekipažai suskubo juos vytis. Moteris sakė, kad dar nežino, ką daryti, tačiau ji žada šitaip nepalikti.

„Dėl kaltinimų kontrabanda taip pat esu supykusi, juk mano sūnaus neteisė. Kaip galima kalbėti, kad jis ką tik grįžo iš kalėjimo ar jame sėdėjo?

Jis dešimt dienų dėl baudos praleido areštinėje, bet šitos kalbos apie kontrabandą neturi jokio pagrindo. Nesuprantu, kam reikia tai daryti, nejau žmonės neturi širdies?“ – klausė žuvusiojo mama.

Moteris tikino, kad ji tiksliai net nepamena, dėl ko sūnus sėdėjo areštinėje.

„Lyg susiję su nelegaliu ginklų laikymu ar kažkas ten su mašinomis“, – teigė moteris.

Greitoji pagalba neskubėjo?

Po avarijos įvykio vietoje dalyvavusi žuvusiojo bendraklasė (vardas ir pavardė redakcijai žinoma) teigė, kad daug žmonių matė, kad vaikiną prieš tai vijosi policija.

„Taip pat ir mano tėvai girdėjo, kad prieš avariją kaukė policijos mašinos. Tai buvo mano bendraklasis ir labai geras draugas“, – kalbėjo mergina.

Pasak liudininkės, praėjus kiek daugiau nei pusvalandžiui po avarijos, įvykio vietoje buvo du policijos pareigūnų ekipažai. Greitoji pagalba atvyko tik po valandos.

„Kūnas prieš 20 val. dar buvo neuždengtas ir jokios greitosios nebuvo“, – teigė žuvusio vaikino klasės draugė.

Pareigūnai atsitvėrė tylos siena

Pasiteiravus Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovo dėl galimo pareigūnų persekiojimo, buvo teigiama, kad ikiteisminio tyrimo duomenys yra neviešinami.

„Atliekamas ikiteisminis tyrimas. Ir beveik visos aplinkybės, net ir tos, kurios nebuvo gautos, būtent prievartinio proceso tvarka yra skelbiamos tik leidus prokurorui. Kada bus baigtas ikiteisminis tyrimas, tada bus duoti atsakymai į visus klausimus“, – sakė Komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius.

Pasak policijos atstovo, ikiteisminiam tyrimui baigti nėra nustatyta konkrečių terminų. Yra tik Generalinės prokuratūros parengtos rekomendacijos, ir ikiteisminis tyrimas gali užtrukti maždaug nuo 3 iki 6 mėnesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.