„Sūpynių“ aukos mirtis: skirtingos medikų ir policijos versijos

Užgesus 26 metų vilnietės gyvybei po Švenčionyse vykusio elektroninės muzikos festivalio „Sūpynės“ ir praėjus keturioms paroms po lemtingos nelaimės, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Po netekties medikai ir policijos pareigūnai neranda bendro sutarimo ir pateikia skirtingą informaciją.

„Sūpynių“ aukos mirtis: skirtingos medikų ir policijos versijos.
„Sūpynių“ aukos mirtis: skirtingos medikų ir policijos versijos.
„Sūpynių“ aukos mirtis: skirtingos medikų ir policijos versijos.
„Sūpynių“ aukos mirtis: skirtingos medikų ir policijos versijos.
„Sūpynių“ aukos mirtis: skirtingos medikų ir policijos versijos.<br>lrytas.lt nuotr.
„Sūpynių“ aukos mirtis: skirtingos medikų ir policijos versijos.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lina Bartkutė

Jul 2, 2015, 3:40 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 8:00 AM

Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnai tik ketvirtadienį, kai mergina mirė, pradėjo ikiteisminį tyrimą. Jo metu pareigūnai turėtų ištirti visas 26 metų vilnietės mirties aplinkybes.

Pirminė medikų diagnozė jau patvirtinta: ūmus apsinuodijimas narkotinėmis medžiagomis. Festivalio metu mergina rasta miške itin sunkios būklės – ji į aplinką nereagavo ir jos smegenys galėjo būti jau mirusios.

Pareigūnai: medikai nepranešė

Švenčionių rajono policijos komisariato viršininkas Josifas Kuzmickis teigė, kad  medikai apie įvykį sekmadienį, birželio 28 dieną, policijai nepranešė. Pasak pareigūno, duomenis jie surinko iš žiniasklaidos, ir tai padarė tik antradienį ar trečiadienį. Viršininkas tikslios dienos pasakyti negalėjo.

„Pamatę straipsnį niekaip negalėjome suprasti, iš kur tos žinios, nes mums apie tą merginą nieko nebuvo pranešta. Kai pamatėme straipsnį, remdamiesi juo ir pradėjome tirti, rinkti medžiagą“, – sakė J.Kuzmickis.

Viršininko teigimu, birželio 28 dieną medikai pareigūnams pranešė apie keletą atvejų – dėl vieno buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kitas užtraukė  administracinę atsakomybę.

„Kitų pranešimų apie apsinuodijimus narkotikais mes neturėjome. Mano manymu, medikai privalo informuoti apie įvykį. Tačiau jie sako, kad ne visada turi pranešti. Kaip suprantu, čia jau pagal jų vertinimą“, – užtikrintai dėstė J.Kuzmickis.

Pasak komisariato viršininko, ikiteisminio tyrimo bylą jie pradėjo ketvirtadienį, kai Vilniaus policijos penktasis komisariatas Švenčionių rajono pareigūnams pranešė, kad mergina mirė. Pareigūnai tirs aplinkybes pagal vadinamąjį penketukų kodą (555) – mirties priežasties nustatymas.

„Mes nustatysime mirties priežastis, bet atliksime ir visus kitus profesinius veiksmus“, – teigė pareigūnas.

Švenčionių rajono policijos komisariatas šiuo metu laukia medikų atsakymo dėl nelaimingo įvykio.

Medikai: „Policija buvo informuota“

Švenčionių rajono ligoninės laikinoji direktorė Elena Gilienė papasakojo priešingą versiją. Ji aiškino, kad birželio 28 dieną, kai mergina buvo pristatyta į jų ligoninę, apie tai buvo pranešta ir policijos pareigūnams.

„Man pasakė, kad policija buvo informuota. Mes paprastai taip darome, čia mums įprastas dalykas. Jei pacientas sužeistas ar įvyko koks nors nepageidaujamas nutikimas, visada pranešame policijai“, – pasakojo direktorė.

Pasak E.Gilienės, mergina į ligoninę buvo atgabenta tokios būklės, kad pirmiausia jai reikėjo suteikti pagalbą. Todėl tikslaus laiko, kada buvo pranešta policijai, ligoninės direktorė pasakyti negalėjo.

„Su ja mums buvo labai daug darbo. Ji buvo ištikta klinikinės mirties. Tik įsivaizduokite, kad reikėjo ją iš tos klinikinės mirties išplėšti. Čia ne šiaip sau vaistus suleisti“, – apie sudėtingą įvykį pasakojo gydytoja.

Paklausta, ar policija domėjosi merginos būkle ar kita informacija, direktorė teigė, kad taip nebuvo.

„Pirmadienį pas mane buvo užėjęs vicemeras Kęstutis Trapikas. Žinau, kad jis su policija yra kalbėjęs, tai gal jiems daugiau duomenų ir nereikėjo. Paprastai policija ateina pas mus, kai jiems ko nors pritrūksta – informacijos ar kito. Nežinau, ką jie čia norėjo sužinoti, nes pacientė buvo panirusi į gilią komą, tad su ja kalbėti negalėjo“, – dėstė direktorė.

Vėliau pirmadienį  mergina buvo išvežta į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę Lazdynuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.