Tragiškai žuvusios moters tėvų neįtikino tyrėjų išvados

Prieš metus Šilalės rajoną sukrėtė žiauri lietuvės ir olando mirtis. Pora žuvo aukštos įtampos laidams nukritus ant elektrinio piemens. Iš karto po nelaimės prokurorai pradėjo tyrimą. Tačiau šis žuvusiųjų artimuosius sukrėtė ne ką mažiau nei mirtis. Prokurorai nustatė – laidai nukrito dėl žaibo iškrovos, todėl „Lesto“ dėl dviejų žmonių žūties nekalta, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

25-erių Lina Šiokytė su draugu iš Olandijos Micheliu tik trumpam praėjusią vasarą atvyko pas tėvus<br>Lrytas.lt nuotr.
25-erių Lina Šiokytė su draugu iš Olandijos Micheliu tik trumpam praėjusią vasarą atvyko pas tėvus<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos ryto“ televizija

Jul 8, 2015, 5:12 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 8:12 AM

Jau beveik metai, kai Šilalės rajono ūkininkų kiemą puošia ne lauko gėlės, o mažas akmeninis paminklas žymintis dukros ir jos mylimojo žūtį.

„Kaip čia gali užsimiršti, juk kiekvieną dieną išeini į kiemą. Niekada neužsimirši. Kad nors anūkėlė dar pasiliktų, būtų bent prisiminimas“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė žuvusios moters mama Birutė Šiokienė.

25-erių Lina Šiokytė su draugu iš Olandijos Micheliu tik trumpam praėjusią vasarą atvyko pas tėvus. Tačiau vos po kelių dienų aukštos įtampos laidui nukritus ant elektrinio piemens mylimuosius pakirto žiauri mirtis.

Dukros netekusius tėvus pribloškė žinia dėl nutraukto ikiteisminio tyrimo. Anot prokuroro, nors iš pradžių įtariamuoju buvo patrauktas „Lesto“ darbuotojas, turėjęs prižiūrėti elektros laidus, tačiau vėliau nuspręsta – nei „Lesto“, nei jos darbuotojas nekalti. Laidai nukrito dėl žaibo iškrovos.

Anot prokuroro Aurelijaus Stanislovaičio, įtakos nelaimei turėjo virš aukštos įtampos laidų nelegaliai ūkininkų įsirengtas elektrinis piemuo. Būtent jis tapo elektros laidininku.

„Viščiuką pervažiuoja reikia atsakyti, o čia du vaikus užmušė ir jie nekalti“, – piktinosi žuvusios moters tėvas Pranas Šiokys.

Prokuroro nutarimą šeima ruošiasi skųsti ir kovos iki galo, bei bandys įrodyti, kad dukra ir jos mylimasis žuvo dėl „Lesto“ kaltės.

„Lesto“ komentaras:

„Darome viską, kad nelaimingų atsitikimų būtų išvengta, kiekvienas toks atvejis yra labai skausmingas. Ikiteisminio tyrimo metu nuolat bendradarbiavome su teisėsaugos pareigūnais, teikėme visą reikalingą informaciją. Prireikus tai darysime ir ateityje.  

Šiuo metu ikiteisminio tyrimo dėl nelaimingo atsitikimo procesas nėra iki galo baigtas. Todėl prokuroro sprendimo ir su juo susijusių klausimų komentuoti negalime.  

Nuolat atliekame linijų periodinius patikrinimus, prižiūrime linijas pagal nustatytus reikalavimus, taip pat daug dėmesio skiriame ir gyventojų švietimui apie saugų elgesį su elektros įrenginiais. Mūsų vykdomi prevenciniai veiksmai leido pasiekti, kad nelaimingų atvejų sumažėtų, tačiau kiekvienas nelaimingas atvejis yra labai skausmingas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.