Baltijos bangos ties Melnrage nusinešė 16-metį paauglį

Ketvirtadienio vakarą Baltijos jūroje ieškomo dingusio 16-mečio – paieškos baigėsi nesėkmingai. Po trijų valandų paieškų buvo nuspręsta jas nutraukti.

Melnragėje skendę du vyrai išgelbėti, 15-mečio paauglio dar ieškoma.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Melnragėje skendę du vyrai išgelbėti, 15-mečio paauglio dar ieškoma.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-16 18:27, atnaujinta 2017-10-25 19:39

Ketvirtadienį Bendrasis pagalbos centras (BPC) gavo pranešimą apie į jūrą nešamus žmones. Nurodyta, kad trys žmonės į Baltijos jūrą nešami tarp 1-osios ir 2-os Melnragės paplūdimių.

Pranešimas apie skęstančiuosius gautas 17 val. 21 minučių. Nurodyta, kad skęsta  57 metų vyras, 15-metis bei 16-metis paaugliai.

Ieškant žmonių, buvo paprašyta kariškių pagalbos. Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro (JGKC) pranešė, kad buvo išsiųstas Klaipėdos uosto kateris „Smeltė“ bei pasieniečių kateris „Boomeranger“.

Melnragės gelbėtojams patiems pavyko ištraukti vyrą ir 15-metį paauglį, tačiau 16-metis nerastas. 18 val. 12 min. iš paieškos buvo atšaukti kateriai „Smeltė“ ir „Boomeranger“.

Kaip nurodė Karinių jūrų pajėgų štabo viršininko pavaduotojas kpt. ltn. Antanas Brencius, vaiko paiešką tęsė Melnragės paplūdimių gelbėtojai. Galiausiai, neradus paauglio, paieška buvo nutraukta.

„Kateriai apžiūrėjo nurodytus rajonus, buvo susisiekta su Melnaragės gelbėtojais. Jie patvirtino, kad buvo ištraukti du vyrai, tačiau paauglio rasti nepavyko. Apžvalgius vietovę, nieko nebuvo rasta, todėl kateriai buvo atšaukti“, – sakė A.Brencius.

Jis pabrėžė, kad paauglio dingimo vietoje – nedidelis gylis, tai apsunkina paiešką su kateriais.

Klaipėdos gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki salė, kad gelbėtojai pastebėjo maudytis besiruošiančią kompaniją ir skubėjo prie jų perspėti apie pavojų ir liepti trauktis nuo vandens.  Maudytis užsimanę žmonės buvo  dar negiliai įbridę į vandenį. Tačiau juos staiga pagavo srovė ir nunešė tolyn. 

„Šiandien jūroje – trijų balų bangavimas, siaučia didžiulės srovės. Kabo raudona maudytis draudžianti vėliava, bet ne visi to paiso“, – apgailestavo A.Siakki.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.