Kuršių mariose dingusios moters paieška bus tęsiama

Ketvirtadienio rytą toliau bus ieškoma Kuršių mariose dingusios moters. Trečiadienį iki pat nakties vykusios jos paieškos buvo bevaisės.

Ugniagesių narus į nelaimės vietą nuplukdė pasieniečių greitaeigis kateris „Boomeranger“.<br>VSAT nuotr.
Ugniagesių narus į nelaimės vietą nuplukdė pasieniečių greitaeigis kateris „Boomeranger“.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-07-16 07:11, atnaujinta 2017-10-26 00:20

Nuskendusią jachtą vėlų vakarą dar kartą apžiūrėjo „Aro“ narai. Darbą jiems sunkino didesnės nei metro bangos, vėjas ir tamsa. Narai dėl bangavimo, blogo matomumo po vandeniu ir tamsos paiešką nutraukė. Mat kilo pavojus ir pačių narų saugumui.

Paiešką tamsiu paros metu dar tęsė pasieniečių sraigtasparnis „Eurocopter 135“, kuris aprūpintas naktinio matymo įranga. Pasieniečiai iš sraigtasparnio termovizorine įranga išžvalgė visą Kuršių marių ir jų pakrantės plotą, kur, atsižvelgiant į vėjo kryptį bei kitas aplinkybes, galėjo būti dingusios moters kūnas. Jis nerastas. „Eurocopter 135“ įgula vėlai naktį grįžo į VSAT Aviacijos bazę Paluknyje (Trakų r.).

Prie nuskendusios jachtos naktį budėti liko pasieniečių laivo „Madeleine“ įgula.

VSAT Pakrančių apsaugos rinktinė apie paieškos darbus, nuskendusią jachtą ir dingusią moterį yra informavusi Rusijos Kaliningrado srities pareigūnus. Nuo vietos, kur yra jachta, iki Kuršių mariomis einančios sienos su Rusija, yra apie 7,5 kilometro.

Planuojama, kad esant poreikiui ketvirtadienio rytą vėl bus pasitelkti narai. Laivas, pasak Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pranešimo, savo dugnu lygiai guli ant marių dugno.

Moters pasigesta trečiadienį apie 14 val., kai Kuršių mariose, ties Ventės ragu, iš skęstančios jachtos praplaukiantis žvejybinis laivas nukėlė du asmenis.

Žvejybinio laivo savininkas informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos budėtoją apie tai, kad, išgelbėtų asmenų teigimu, jachtoje dar liko moteris. Vėliau, remiantis Šilutės rajono policijos komisariato duomenimis, paaiškėjo, kad Kuršių mariose ieškoma moteris yra 61 metų amžiaus Marijampolės gyventoja V. B.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.