Narai rado jachtoje nuskendusios moters kūną

Dingusios moters paieškos pasibaigė skaudžia žinia. Ketvirtadienį narai nuskendusioje jachtoje Kuršių mariose aptiko nuskendusios moters kūną. Jos kūnas iškeltas iš nuskendusios jachtos ir parplukdytas į krantą. 

Dingusi moteris rasta nuskendusi jachtoje.<br>VSAT nuotr.
Dingusi moteris rasta nuskendusi jachtoje.<br>VSAT nuotr.
Dingusi moteris rasta nuskendusi jachtoje.
Dingusi moteris rasta nuskendusi jachtoje.
Dingusi moteris rasta nuskendusi jachtoje.
Dingusi moteris rasta nuskendusi jachtoje.
Narai rado jachtoje nuskendusios moters kūną.<br>VSAT nuotr.
Narai rado jachtoje nuskendusios moters kūną.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Jul 16, 2015, 11:32 AM, atnaujinta Oct 25, 2017, 10:31 PM

Pasieniečių vadas Renatas Požėla žuvusios moters artimiesiems pareiškė užuojautą. 

Įvykių chronologija:

13 val. 25 min. Paaiškėjo, kad žuvusioji – 61 metų Vida Bartninkienė, Marijampolės mokyklos – daugiafunkcio centro Žiburėlis mokytoja – metodininkė.

12 val. 15 min. Į Uostadvarį pargabentas žuvusiosios kūnas. Prie nuskendusios jachtos apsaugai lieka pasieniečių laivas „Madeleine“, šalia yra greitaeigis VSAT kateris „Boomeranger“. Su jachtos paskendimu susijusias aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą atliekanti Šilutės policija. 11 val. 35 min. Moters kūnas pasieniečių skuteriu „Boomeranger“ išgabentas į Uostadvarį. VSAT laivais į Uostadvarį taip pat grįžta pasieniečių vadas R.Požėla ir narai.  

11 val. 30 min. Nelaimės vietoje esantis pasieniečių vadas R.Požėla nuoširdžiai dėkoja policijos rinktinei „Aras“, ugniagesiams gelbėtojams, KJP jūrų gelbėjimo koordinavimo centrui, Klaipėdos universitetui, Šilutės policijai, kariškiams, VSAT Pakrančių apsaugos, Pagėgių ir Aviacijos rinktinėms bei visiems kitiems, prisidėjusiems vykdant paieškos ir gelbėjimo darbus ir suteikusiems pagalbą aiškinantis tragedijos aplinkybes.

11 val. 20 min. VSAT vadas R.Požėla telefonu iš įvykio vietos susisiekė su 61-erių marijampolietės artimaisiais ir visų pasieniečių vardu pareiškė užuojautą dėl tragedijos.

11 val. 15 min. Narai jachtoje aptiko žmogaus kūną. Pradėti iškėlimo darbai. 10 val. 55 min. „Aro“ ir ugniagesių galbėtojų narai nyra po vandeniu.

10 val. 50 min. Laivas „Baltic 95“ priplaukia prie nuskendusios jachtos, kur nuo trečiadienio budi pasieniečių laivo „Madeleine“ įgula. Netrukus narai pradės jachtos apžiūrą.

10 val. 20 min. Pasieniečių vykdomi darbai nuolat derinami su KJP jūrų gelbėjimo koordinavimo centru.

10 val. 10 min. Sąlygos paieškai po vandeniu kaip ir trečiadienį nebus palankios – šiuo metu bangavimas nelaimės vietoje siekia apie 1,2 metro, vėjo stiprumas apie 10 metrų per sekundę.

9 val. 55 min. Iš Uostadvario laivu „Baltic 95“ (dešiniojoje nuotraukoje) į nelaimės vietą išvyksta VSAT vadas R. Požėla, 4 narai iš „Aro“ bei 4 ugniagesių gelbėtojų narai. 

9 val. 50 min. VSAT atstovai trečiadienį po nelaimės buvo susisiekę su dingusiosios dukra, o ketvirtadienį ryte jai paskambino pasieniečių vadas R. Požėla. Buvo informuota, kokia yra situacija, kokie darbai buvo atlikti ir kokie numatomi. VSAT vadovybė artimuosius ir toliau nuolat informuos apie visus pasieniečių veiksmus ieškant 61-erių marijampolietės.

Moteris nespėjo iššokti

Ketvirtadienio rytą buvo pranešta, kad atnaujinama dingusios moters paieška. Trečiadienį iki pat nakties vykusios jos paieškos buvo bevaisės. 

Jachtos savininkas Antanas Mieliauskas „Lietuvos ryto“ televizijai papasakojo apie nelaimės aplinkybes. 

„Pasirodė vanduo, pradėjo semti ir staiga vanduo užpylė“, – sakė A.Mieliauskas. 

Jis pasakojo, kad vanduo pradėjo veržtis jachtos gale. A.Mieliauskas sakė, kad viduje buvę žmonės puolė semti vandenį, tačiau tai buvo beprasmiška – vanduo veržėsi per greitai.

„Vėjas buvo nemažas, bangos nemažos. Kai atsirado vandens viduje, jachta pasviro į šoną, ir viskas. Ir bangos mus nunešė“, – sakė A.Mieliauskas. 

Jis pasakojo, kad visi buvo su gelbėjimosi liemenėmis. Pamatę, kad nebėra kitos išeities, žmonės puolė į vandenį.

„Laikėmės ant vandens paviršiaus ir jau patys plaukėme. Apie valandą išbuvome vandenyje“, – pasakojo jachtos savininkas. 

A.Mieliauskas prisiminė, kad dingusios moters vandenyje nebuvo matyti. Paskutinį kartą moterį jis matė laivo viduje.

„Vandenyje mačiau, kad mano draugas yra, o jos – ne“, – sakė vyras. Vandenyje buvusius vyrus išgelbėjo praplaukiantis žvejybinis laivas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.