Šventojoje – dramatiška paauglio gelbėjimo operacija

Visą likusį gyvenimą keturiolikmetis Jonas P. bus dėkingas ketveriais metais už save vyresniems gelbėtojams Arnui ir Lukui. O liepos 22-ąją dabar kasmet švęs savo antrąjį gimtadienį. Nepilnametis palangiškis šiandien vos nenuskendo Šventosios paplūdimyje. „Per plauką, buvo likusios... sekundės“, – savo greita reakcija džiaugėsi didvyriais pavadinti gelbėtojai.

Trileris Šventojoje: atrodė, kad paaugliui linksma, bet jis skendo.<br>J.Baltrukonytės nuotr.
Trileris Šventojoje: atrodė, kad paaugliui linksma, bet jis skendo.<br>J.Baltrukonytės nuotr.
Trileris Šventojoje: atrodė, kad paaugliui linksma, bet jis skendo.<br>J.Baltrukonytės nuotr.
Trileris Šventojoje: atrodė, kad paaugliui linksma, bet jis skendo.<br>J.Baltrukonytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Orijus Gasanovas

Jul 22, 2015, 3:28 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 4:12 PM

Trečiadienį Palangos ir Šventosios paplūdimius pagaliau išlindus saulei nugulė daugybė įdegio gaudytojų. Dauguma poilsiautojų dėl smarkaus vėjo pasirinko kopų užuovėją ir net nekišo nosies iš ten. Juolab nebrido į jūrą – jos temperatūra šįryt buvo 18 laipsnių šilumos.

Vis dėlto vienas kitas užsigrūdinęs drąsuolis atsirado. Palangoje jau 7 val. 30 min. turškėsi būrys pagyvenusių senukų. Ne tik rizikuodami savo gyvybę dėl smarkių bangų, bet ir pažeisdami viešąją tvarką – bendrame paplūdimyje maudėsi visiškai nuogi. Senukus išvaikė gelbėtojai.

Tačiau pakrantėje ties Šventąją keturiolikmečio Jono P. niekas nesudrausmino. Šiek tiek po vidurdienio vaikinas su gerokai vyresniu vyru puolė į Baltijos bangas ir, nepaisydami nei didelių bangų, nei šalto vėjo, ėmė bristi tolyn.

„O pone Dieve, ką jie daro? Ar skandintis sugalvojo“, – ant kranto su aukščiausiuoju kalbėjo senyva moterėlė, pro šalį einant šių eilučių autoriui. „Tai aukščiausio laipsnio beprotybė“, – antrino jai kita įdegio gaudytoja.

Bet tokių dorovingų ponių pasitaiko kasdien. Dėmesio į jas niekas nekreipė. Nors paauglys su vyresniu palydovu išties maudėsi įbridę per daug toli.

Tai truko kelias minutes. Per bangas šokinėjęs Jonas P. staiga ėmė nardyti, bent taip atrodė nuo kranto. Paskui lyg ir vėl ėmė šokinėti iškėlęs rankas. Liudininkės poilsiautojos akylai stebėjo, kad tik vaikinui viskas gerai baigtųsi.

O tuo metu nuo kranto į jūrą jau lėkė du aštuoniolikmečiai gelbėtojai.

Pasirodo, paskirtą paplūdimio ruožą žiūronais apžiūrintys raudonplūdžiai narsuoliai matė kitokį vaizdą nei poilsiautojai.

Iškėlęs rankas Jonas P. jau nebe bangomis džiaugėsi, kaip atrodė iš šalies, o šaukėsi pagalbos. Nuo stiprių bangų vaikinui susipynė kojos, jis prarado pusiausvyrą ir nebevaldė savęs. Jūra jį traukė gilyn, vaikinas paniro po vandeniu ir iš visų jėgų ropštėsi į paviršių.

„Sunkiausia buvo praplaukti gilų griovį, kuris atkirto besimaudantiems kelią į krantą. Pusės minutės – tik tiek trūko, kad būtume traukę skenduolį. Tai buvo sekundžių reikalas“, – susirinkusiai žioplių miniai paaiškino gelbėtojai. Berniukas buvo išgelbėtas. Ištiktas šoko būsenos jis vos rinko žodžius. „Man bus gerai“, – pažadėjo už jo sveikatą besimeldusioms ponioms krante.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.